Ukategorisert

Jan Sahl vil skape kaos!

SAS har ti millioner passasjerer hvert år, men kun ti saker hvor det er bråk i forbindelse med fyll. Heller ikke Widerøe opplever flyfyll som et problem. Likevel støtter Jan Sahl, stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, et forslag om alkoholforbud på fly.

Den svenske riksadvokaten, Sven-Erik Alhem, vil ha alkoholforbud om bord og promillekontroll før ombordstigning, skriver Aftonbladet.

VG skriver at SAS og Widerøe er negativ til forslaget. Norwegian er avventende. Naturlig nok ingen jubel hos de som møter passasjerene hver eneste dag, ettersom alkoholservering om bord i fly eller på flyplasser ikke er et stort problem. Uønskede episoder kan oppstå også uten at alkohol er inne i bildet.

Et forslag om alkoholforbud vil få store konsekvenser. Først og fremst må det bli slutt på servering av øl, vin og brennevin på flyplasser. Er det problematisk å servere alkohol i fly, vil det være like problematisk med den samme serveringen på flyplasser.

Et alkoholforbud med promillekontroll i Norge og Sverige vil kunne føre til store trafikale problem. En passasjer reiser fra Stuttgart med flyselskapet KLM. Passasjeren lander på Oslo lufthavn, og skal videre til Tromsø lufthavn med SAS Braathens eller Norwegian. I praksis kan passasjeren bli nektet å reise i Norge fordi det ble drukket alkohol til måltidet som KLM serverte på strekningen mellom Stuttgart og Oslo. Trafikalt kaos kan bli resultatet dersom Jan Sahl og Sven-Erik Alhem får viljen sin.

Flyselskapene må få bestemme om det skal være servering til passasjerene. Flyselskapene må også få bestemme hvilke produkter passasjerene skal få tilgang på. Hittil har balansegangen vært god, ettersom SAS Norge kun kan melde om ti saker i året i forbindelse med fyll.

Ja, skribenten har flydd med et selskap som ikke hadde alkoholservering. På den turen hadde en del passasjerer med seg flasker i handbagasjen. Det var, for å uttrykke det forsiktig, en mye dårligere ordning enn åpen servering i kontrollerte former.

Mest lest

Arrangementer