Ukategorisert

Høyrevelgere vurderer andre parti

Skribenten, som har vært leder av en Høyre-forening og kommunestyrerepresentant, vurderer andre parti enn Høyre denne gangen.

Skribenten er ikke alene. Høyre går kraftig tilbake, ifølge en meningsmåling på TV2. Partiet går tilbake hele 3,4 prosentpoeng fra begynnelsen av juli og ender på 14,9 prosent. Hvis partiets ledelse med Erna Solberg i spissen ikke endrer sakene og Høyres profil, kan valgresultatet bli en katastrofe for det som burde ha vært Norges største høyreparti med fokus på saker som reduserte skatter, reduserte avgifter, forenklet kommunal sektor, færre lover og regler.

Høyre har drevet valgkamp i flere uker. Det har vært store annonsekampanjer på de største nettstedene, og partiets toppolitikere har markert partiet på utvalgte saker. Dette har ikke gitt resultat på målingen til TV2. Det betyr at partiet har bommet på sakene, i alle fall de første ukene av årets valgkamp. Trygge lokalsamfunn, bedre skole, flere valgmuligheter i omsorgen og bedre økonomistyring i kommunesektoren er de samme sakene som mange av de andre partiene har, selv om virkemidlene i markedsføringen er litt forskjellig. Høyre fokuserer mer på valgfrihet enn det Arbeiderpartiet og SV gjør. Målet er det samme. Forskjellene mellom partiene er små. Høyre kommer aldri til å være bedre på sosialdemokratiet enn det de andre sosialdemokratiske partiene er.

Høyre burde ha brukt sommerferien på å markere forskjeller, store forskjeller fra de andre sosialdemokratiske partiene. Høyres fokus bør være på å sette grenser for politikk. Høyre bør jobbe for redusert offentlig sektor, slik at store offentlige inntekter blir unødvendig. Istedenfor går partiet i fella og må slåss om stemmene på sosialdemokratiske premisser. Det kan umulig gå bra. Tradisjoner, partinavnet og sterk konkurranse i sentrum gir store konkurranseulemper for Høyre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer