Ukategorisert

Tilløp til monarkidebatt

hos de konservative. Både på Minerva og i Aftenposten.

I anledning den offentlige debatten om Märthas engleskole publiserte den liberale skribenten Jan Arild Snoen en kommentar på det konservative nettstedet Minerva; The madness of kings. En av redaktørene, Nils August Andresen publiserte et par dager efter det typisk konservative forsvaret for monarkiet; Konge på englers nåde. Begge artiklene har efterfølgende debatt på websiden.

I dagens Aftenposten har skribenten Håvard Simensen en kronikk der han går inn for avskaffelsen av monarkiet, samtidig som forfatteren Gerd Brantenberg har et innlegg til forsvar for Märtha (foreløbig ikke på nett). Aftenposten inviterer deg til å komme med synspunkter på nett om Simensens kronikk.

En annen kjent forsvarer av monarkiet, Unge Høyre-lederen Torbjørn Røe Isaksen har på sin blogg gitt uttrykk for sin forvirring både angående monarkiet og private skoler – i begge tilfeller er det Märthas engleskole som er utløsende årsak.

Når folket er ferdige med å le av forsøk på englekontakt og aktiviteter som å gre auraen sin, kan engleskole-saken kanskje bli starten på en mer konstruktiv monarkidebatt? Det er lov å håpe.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer