Ukategorisert

Inkonsekvente Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet er imot politisk TV-reklame, men lanserer egen TV-kanal.

I dag sendte Arbeiderpartiet ut en e-post med nyheter fra partiet. I e-posten ble det gitt informasjon om alt fra politiske utspill til valgkampinformasjon. Den mest spenstige nyheten var at partiet åpner egen TV-kanal.

Vi vil satse enda mer på internett for å møte velgerne, og lanserer vår egen tv-kanal. Nå kan vi selv produsere tv-sendinger, samtidig som vi fortsetter dialogen med velgerne i andre nettmedier, skriver Arbeiderpartiet sin leder, Jens Stoltenberg i e-posten og på partiets nettsted.

I fjor vår stoppet Arbeiderpartiet og regjeringen muligheten for partiene til å kjøpe TV-reklame i Norge. Argumentet var at flere av partiene ikke hadde økonomisk ryggrad til å kjøpe reklame på fjernsyn. Et fortsatt forbud skulle sikre aktørene like konkurransevilkår. De samme argumentene som Trond Giske brukte mot TV-reklame i fjor, kan brukes mot nyskapningen ARK – Arbeiderpartiets WebTV. Alle partiene kan ikke lage Web-TV, selv om dette kan gjøres enkelt og billig på en del av nettstedene, blant annet YouTube. Alle partiene har heller ikke ressurser til radioreklamer, men slik reklame er i dag tillatt i merkelige Norge.

Liberaleren ønsker at politikerne og andre skal ha full frihet til å markedsføre seg selv og sitt produkt på den måten som hver enkelt synes er best. Om det er via TV-reklame, internett, TV-kanaler eller radioreklame er for oss helt likegyldig. Retten til å komme med ytringene er viktigst. Å fremme ytringer er en del av ytringsfriheten, et poeng Arbeiderparti-politikerne ikke forstår.

Les Trond Giskes argument mot TV-reklame, trykket i Aftenposten.no 19. mai 2006.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrik Mellem
14 years ago

Var dette noe som ble sluppet bare fordi det var på tide med en ny posting? Dette inviterer jo ikke til debatt om TV-reklame, som jo er en prinsipiell og viktig debatt.

Inkonsekvent? Kinoreklame, og radioreklame som du nevner er tillatt. Det samme er løpesedler og strøsaker. Youtube.com er som du sikkert vet heller ikke regulert av norske myndigheter. Arbeiderpartiet har aldri vært mot levende bilder. Snarere tvert i mot. Vi har laget valgkampfilmer siden 1930.

Du må gjerne argumentere for TV-reklame. Så gjør det da.

toao
toao
14 years ago

Arbeiderpartiet har da hatt sin egen TV-kanal så lenge vi har hatt fjernsyn her i landet. Dette tiltaket synes således noe overflødig.

Fra arkivet