Diverse, Magasin

Kom tilbake med bedre test, Nettavisen!

Nettavisen er nå ute med partitest i forkant av kommune- og fylkestingsvalget. Testen gir så rare utslag at den bør trekkes tilbake.

La meg først opplyse om anbefalingen jeg fikk ved å ta testen:

Sp 32,1 %, Frp 26,7 %, Høyre 19,6 %, Ap 19,1 %, SV 17,6 %, KrF 15,6 %, RV 14,3 % og Venstre 12,2 %.

Som den observante leser kan se i Kort sagt-spalten til høyre har flere av Liberalerens redaksjonsmedlemmer fått samme resultat. Før den kommer høylytte leserkrav om redaksjonens kollektive avgang, la meg fortelle om hvilke svar som gav et slikt resultat:

Nei til: At det offentlige bør ta tilbake ansvar for tjenester som utføres av private (såkalt rekommunalisering), lovfestet barnehaveplass, at flere offentlige arbeidsplasser flyttes ut i distriktene, at kommunene skal kunne ta eiendomsskatt også for fritidseiendommer, at staten skal betale, slik at det blir gratis å reise med alle riksveifergene i Norge, rushtidsavgift, at sosialhjelpsatsene bør være de samme i alle kommuner, at bør være forbudt å kjøpe sex.

Ja til: at staten skal få ansvar for å finansiere sykehjem, å fjerne fylkeskommunen, flere arbeidsinnvandrere, at det bør åpnes for å lage såkalte designbabyer i Norge for å hindre arvelige sykdommer, å stille strengere krav til folk for at de skal beholde arbeidsledighetstrygd.

Den/de som står bak Nettavisens partitest bør snarest fortelle hvordan ovennevnte standpunkter harmonerer med Senterpartiets program..

Noen nærmere omtale får ikke Nettavisens partitest før åpenbare bugs – eventuelt spinnvill vekting av svar – er fjernet. Men leserkommentarene under artikkelen om testen kan jo gi indikasjoner på at Liberalerens redaksjon ikke er alene om å slakte testen.

Tags:

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
toao
toao
14 years ago

Jeg fikk nøyaktig samme resultat, med den samme prosentfordelingen mellom partiene, selv om jeg sa ja til å flytte offentlige arbeidsplasser ut av Oslo og nei til designbabyer og å fjerne fylkeskommunen. Det virker pussig at ingen av disse forskjellene skal ha noen verdens effekt for noen av partiene, så her er det helt klart en bug i systemet.

KaHa
KaHa
14 years ago

Og nøyaktig det samme fikk jeg. Er det noen som seriøst har tatt dette opp med Nettavisen?

uk-expat
uk-expat
14 years ago

Jeg fikk Høyre 65,2 % Frp 60 % Venstre 56,1 %

Jeg er paa utkikk etter en alternativ liberalistisk nettsiden, en som ikke blir skrevet av senterpartifolk ;-).

trackback
14 years ago

[…] internettavisen Liberaleren som har sett nærmere pÃ¥ flere lignende tester sier kort og godt: Kom tilbake med bedre test, Nettavisen! Testen synes Ã¥ være full av bugs i tillegg til alle vanlige feil vi finner i de fleste slike […]

Christoffer Olsen
Christoffer Olsen
14 years ago

Ser ut som midlertidige feil, har hørt mange få de. Den traff hvertfall bra på meg 🙂

Per
Per
14 years ago

http://www.nettavisen.no/innenriks/valg07/article1280233.ece

«NB! Hvis du sitter i en bedrift med en brannmur og flere får likt svar så må du bruke denne versjonen av testen. Det samme må du gjøre hvis du vil ta testen flere ganger.»

Jeg vil tro at dette forklarer det gale resultatet dere har fått.

b
b
14 years ago

Ser ut til at testen fungerer som den skal nå. Forrige gang jeg tok den, fikk jeg nøyaktig samme resultat som du fikk. Nå fikk jeg: Høyre: 93,5 Frp: 73,3 Venstre: 53,7

Det stemmer litt mer med det jeg hadde forventet… 🙂

Fra arkivet