Ukategorisert

Tåpelig!

Nok en dopingsak har dukket opp, men denne gangen er saken merkelig og langt fra opplagt.

Jaysuma Saidy Ndure avla positiv prøve på cannabis under et stevne i juni. Han er ikke utestengt, men har fått en advarsel av det Det internasjonale friidrettsforbundet. I tillegg ble resultatene på stevnet strøket for utøveren, som følge av den positive testen, skriver NRK.no.

Jaysuma Saidy Ndure nekter for å ha røyket cannabis, men sier han fikk stoffet i seg fordi noen venner røyket den aktuelle torsdagen i Luzern i Sveits.

De norske friidrettstoppene slår på stortromma og kaller dette for uakseptabelt. Idrettslederne hadde neppe reagert kraftig om utøverne tok seg noen øl eller et par glass vin før eller etter en relativt uviktig konkurranse. Med en gang det er snakk om cannabis blir det storm, selv om det er stor enighet om at utøverne ikke blir bedre rustet til konkurranser gjennom en fest med cannabis. Idrettstoppene sin dobbelmoral til rusmidler er bemerkelsesverdig. Friidrettspresident Svein Arne Hansen ville aldri ha dratt frem ordet uakseptabelt om det var moderate mengder med alkohol inne i bildet foran stevnet i Luzern.

Liberaleren mener at idrettsutøverne, på lik linje med andre, skal ha rett til å putte hva som helst i egen kropp, på tidspunkt der utøverne har eiendomsretten over egen tid. Vi skiller ikke mellom cannabis, øl eller lagkameratens blod. De som vil gjøre det godt i store konkurranser, vil vise måtehold i bruk av rusmiddel. De som ønsker å være forsiktig med egen kropp, vil holde seg unna store mengder av for eksempel Anabole steroider.

Tags:

Mest lest

Arrangementer