Ukategorisert

Ytringsfrihet i Norge? Jau jau

Sensurert av Forbrukerombudet jmf markedsføringsloven § 1, 2. ledd, skriver JBS på sitt nettsted.

JBS gjennomførte ikke en kampanje for alkohol, for gambling, for narkotika eller for politiske spørsmål. Det var kun en salgsreklame med, etter skribentens mening, flotte bilder av lettkledde kvinner. Det ble for sterk kost for det statlige ombudet. Bildene er kvinnediskriminerende, ifølge brevet som Forbrukerombudet har sendt til JBS.

NA24 skriver at annonsen ble klaget inn for Forbrukerombudet av en kvinne som mente at bildene førte tanken inn på voldtekt og overgrep.

Liberaleren mener at det er kun når de mest ufyselige meningene kan ytres at ytringsfriheten er på sitt mest verdifulle. Vi skal ikke dra denne kampanjen så langt, men Forbrukerombudets inngrep er et soleklart bevis på at ytringsfriheten har dårlige kår i dette landet. Når norske politikere i fremtiden kritiserer totalitære ledere i utlandet for manglende ytringsfrihet, vil kritikken kun være latterlig. Vi har sterkt begrenset ytringsfrihet i Norge.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer