Ukategorisert

Ytringsfrihet i Norge? Jau jau

Sensurert av Forbrukerombudet jmf markedsføringsloven § 1, 2. ledd, skriver JBS på sitt nettsted.

JBS gjennomførte ikke en kampanje for alkohol, for gambling, for narkotika eller for politiske spørsmål. Det var kun en salgsreklame med, etter skribentens mening, flotte bilder av lettkledde kvinner. Det ble for sterk kost for det statlige ombudet. Bildene er kvinnediskriminerende, ifølge brevet som Forbrukerombudet har sendt til JBS.

NA24 skriver at annonsen ble klaget inn for Forbrukerombudet av en kvinne som mente at bildene førte tanken inn på voldtekt og overgrep.

Liberaleren mener at det er kun når de mest ufyselige meningene kan ytres at ytringsfriheten er på sitt mest verdifulle. Vi skal ikke dra denne kampanjen så langt, men Forbrukerombudets inngrep er et soleklart bevis på at ytringsfriheten har dårlige kår i dette landet. Når norske politikere i fremtiden kritiserer totalitære ledere i utlandet for manglende ytringsfrihet, vil kritikken kun være latterlig. Vi har sterkt begrenset ytringsfrihet i Norge.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Simon
14 years ago

Når jeg så bildene på jbs.DK, førte det tanken inn på noe, ja, men det var ikke voldtekt. Jeg forundres over de mentale prosessene til dem som følte det slik.

Piris
Piris
14 years ago

Tullete ! Tror jeg skal anklage Forbrukerombudet for å krenke
min rett til å se kvinner !
Om jeg tenker på voldtekt ? Ikke f….. !
Ombudet ! Hvor har de huet sitt ? De har ikke huer !

partypinne
partypinne
14 years ago

åååå så viktig det er for ytringsfridomen med reklame! Reklame kan velte korrupte politikarar! Reklame er viktig for å oppnå personleg fridom! Ja, reklame er grunnpilaret i demokratiet!

Seide
14 years ago

Hm. Når marianne Aulie ikke får lov til å posere med rompa si i Aftenposten er det kvinnediskriminerende, når lettkledte damer vil tjene penger på å posere for boksershortser og faktisk vise mindre… Da er det også diskriminerende?

partypinne
partypinne
14 years ago

Eg meiner at man må få reklamere på kva måte som helst eg (men ikkje kvar som helst). Poenget mitt var at eg ikkje er einig i at dette er eit symptom på at ytringsfridomen stend skremmande svak i Noreg.

fabelfisk
14 years ago

Seide: Når Marianne Aulie ikke får lov til å posere med rompa si i Aftenposten, er det fordi Aftenposten som selvstendig aktør får lov til å bestemme hva slags profil de vil ha, inkludert hvilke bilder de vil vise både på redaksjonell plass og annonseplass. Det er hverken kvinnediskriminering eller et spørsmål om ytringsfrihet. Det er bare et spørsmål om redaksjonelle valg i Aftenposten. (Muligens har det noe med selvsensur å gjøre. Det er i så fall ikke så bra. Men jeg velger å tro at Aftenposten, i likhet med meg selv, bare ikke liker frk. Aulies rompe godt nok… Read more »

trackback
12 years ago

Topamax….

Topamax tegretol. No change in appetite on topamax. Topamax….

Fra arkivet