Ukategorisert

Ikke stem på Kjell Jensen

I ytringsfrihetens tegn må Frp-politikeren få uttrykke det han vil, men det er sørgelig at politikere, som skal være opptatt av individets frihet, vil innskrenke jenters selvbestemmelse over egen kropp. Ikke stem på Kjell Jensen den 10. september.

Det var i en verdiundersøkelse at Kjell Jensen avslørte sitt syn på personlig frihet. På spørsmål om skolene i Drammen bør forby jenter under 15 år å gå med korte topper eller bar mage, svarte Kjell Jensen ja og begrunnet svaret med at det er stygt å se på halvfleskete jenter. Kjell Jensen, partiet han er medlem av eller andre politikere skal ikke ha monopol på å avgjøre hva som er stygt eller ikke. Politikerne skal ikke bestemme hva som er korrekt klesstil. Derfor er det ikke vanlig med skoleuniformer i Norge.

Ulf Erik Knudsen i Drammen Fremskrittsparti beklager uttalelsen til sin partikamerat. Til NRK sier Knudsen at dette er en trist sak. Han beklager uttalelsen og den står ikke for Fremskrittspartiets syn i denne saken.

I Drammens Tidende er det et bilde av skjønnheten Kjell Jensen.

0 0 vurderinger
Vurdering
11 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
toe
toe
14 years ago

Det er ingen fare for at jeg skal stemme på denne Kjell Jensen eller noen av hans partifeller, men det får da være grenser for usaklighet fra Liberalerens side. Å gjøre dette til et spørsmål om personlig frihet er for dumt. Nei, vi har ikke skoleuniformer i Norge, men det betyr ikke at vi ikke skal ha noen standarder i skoleverket for personer som ikke er myndige. Det største problemet i norsk skole er jo nettopp at ingen bryr seg og at skolen er blitt en utklekkingsanstalt for usiviliserte pøbler. Hadde slett ikke skadet med fokus på anstendighet, orden og… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Det er ikke en politisk oppgave å bestemme hvordan innbyggerne skal gå kledd. I det her tilfelle er det foreldrene sitt ansvar, og i en verden med fritt skolevalg og private skoler så har det også vært skolens ansvar. I ingen tilfeller er det her noe som Kjell Jensen bør bry seg med. Jeg finner skallede menn med skjegg stygge, og derfør bør de få seg tupe og få fjernet skjegget. Ønsker vi politikere som har slike holdninger overfor innbyggerne? Faktisk har 15 gamle jenter samme krav på respekt som en 50 år gammel mann, det er det desverre alt… Read more »

toe
toe
14 years ago

Klart det er foreldrenes ansvar. Men det stopper ikke det. Det bør absolutt være noe skolene bryr seg med og akkurat som man krever at hijab ikke er tillatt må det være mulig å definere en grense den andre veien uten at liberale mennesker (?) skal gå fra konseptene og demonstrere at man kanskje ikke er så liberale at det gjør noe likevel… Akkurat som restauranter må ha lov til å nekte folk i bar overkropp å komme inn, må en skole ha lov til å stille krav til påkledning for sine elever. Hvis Jensen blir valgt så er han… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Det er et nedverdigende utspill, og da fortjener han å få svar. I verste mening så er det seksualisering av mindreårige, men jeg skal ikke gå der – siden jeg håper og tror at det er mer en typisk tankeløs Frp kommentar.

Nei, offentlige skoler kan ikke bestemme hvordan barn kler seg. Så lenge man ikke har muligheten til å velge bort skoler har ikke foreldre/barna en valgfrihet og da kan ikke de tvinges inn i en verdikonservativ skole. Jeg er i mot at det offentlige skal drive skole, hvorfor i all verden skal de det?

toe
toe
14 years ago

Jeg mener selv jeg er et liberalt menneske og jeg forsvarer altså ikke argumentasjonen til denne Jensen som jeg vil tro står meg fjernt politisk, men jeg er ikke komfortabel med Liberalerens argumentasjon, heller ikke når det gjelder hijab. Etter min mening forsvarer Liberaleren barnemishandling når man vil tillate dem å bruke skolen som en religiøs arena. Dere må huske på at det er barn det er snakk om. Skal det ikke gå en grense i det hele tatt. Jeg går ut fra at dere ikke i ramme alvor mener at barn av naturister skal ha rett til å praktisere… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Skolen bør vel ha samme regler som resten av samfunnet? Hvorfor skal skoleelever ha mindre rettigheter enn andre borgere? Det er ingen som bestemmer hvilke klær jeg går med ute – slik bør det være på skolen også.

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Og til det med religionsfrihet. Her handler det faktisk om respekt for andre. Du sier det er barnemishandling å bruke skolen som en religiøs arena, men du ser at religiøse mennesker kan se det omvendt? At du ved å ta bort religiøse verdier fra skolen driver med barnemishandling.

Jeg tror foreldre vil det beste for sine barn og jeg vil aldri kunne fortelle andre mennesker hvordan de vil leve sine liv eller hvordan de vil oppdra sine barn. Og heldigvis så gjør ungdom opprør om de ikke deler verdiene til foreldrene.

toe
toe
14 years ago

Alle vil det beste for sine barn, men så er det jo slik at ikke alle får det til, og da er det heldigvis slik at barnas ve og vel er det som teller og ikke foreldrenes egoistiske behov… Jeg mener barn skal få slippe å måtte ta stilling til hijab eller andre religiøse spørsmål for den sags skyld, i alle fall i skolen. Indoktrinering, enten den er politisk eller religiøs, har ingenting i norsk skole å gjøre. Barn skal slippe å måtte ta en konfrontasjon og gjøre opprør mot noen som helst. Og skolen bør ikke være en kamparena… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

“Alle vil det beste for sine barn, men så er det jo slik at ikke alle får det til” Og du mener at politikerne skal bestemme hva som er det beste for barna? Det minner litt om Djupedal sin tankegang om at det er et forfeilet syn at foreldre er de beste til å oppdra barn. Og jeg syns det er trist når din respektløshet mot andeledes tenkende mennesker er så voldsomme. Jeg er ingen religiøs person, hvertfall ikke i en tradisjonell variant, men jeg har ingen problem med at foreldre mener at kristen moral er viktig del av barneoppdragelsen.… Read more »

Piris
Piris
14 years ago

Toe sa : Skolen bør vel ha samme regler som resten av samfunnet? Hvorfor skal skoleelever ha mindre rettigheter enn andre borgere? Det er ingen som bestemmer hvilke klær jeg går med ute – slik bør det være på skolen også.” Jeg støtter dette fullt ut ! Det er JEG som bestemmer hva jeg vil ha på meg og hva jeg vil bruke ! Og hvordan jeg vil leve MITT LIV og ingen andre bør blande seg borti dette ! Ytringsfriheten og den individuelle friheten har dårlige kår i Norge, også andre land, noe som bør bli økt ! Jeg… Read more »

Mest lest

Fra arkivet

 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.