Ukategorisert

Foreslår forbud på reklame for flyreiser

Framtiden i våre hender vil begrense ytringsfriheten ytterligere, og kommer med forslag om forbud på reklame for flyreiser.

Organisasjonen bruker en begrunnelse som reguleringsskåte politikere kan godta. I Norge er det nemlig forbudt å drive reklame for tobakk og alkohol. De fleste politikere forsvarer dette forbudet med hensynet til folkehelsen. Framtiden i våre hender setter likhetstegn mellom folkehelsen og klodens helse. Et forbud på reklame for flyreiser skal visstnok, ifølge miljøfanatikerne, reduserer antallet flypassasjerer, dermed antall flyavganger og mengden klimagassutslipp. Framtiden i våre hender glemmer glatt at et slikt forbud er umulig å gjennomføre i praksis. Det vil fortsatt være mulig å kjøpe reklame på utenlandske fjernsynsstasjoner og ufattelig mange hjemmesider, for å nevne noen få alternativ for reisebyrå og flyselskap.

Et forbud vil også skape ulike konkurransevilkår mellom mange aktører som enten tilbyr reklamer eller reiser. Vinnerne, dersom forslaget mot formodning skulle få tilslutning, vil være de som tilpasser seg begrensningen, de som gjør hva som helst for å omgå reglene. Kun fantasien setter begrensninger dersom Framtiden i våre hender skulle få flertall for sin forbudslinje.

Full ytringsfrihet, der kun eiendomsretten setter begrensningene, er viktig for Liberaleren. Verdien på dette standpunktet øker når idioter deltar i samfunnsdebatten.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer