Ukategorisert

Eiendomsskatt – tar du sjansen?

Ap er sure på Huseiernes Landsforbund. Iår som i 2003 kjøres en kampanje midt i valgkampen der det stilles spørsmål ved Aps troverdighet når det gjelder nei til eiendomsskatt. Også Oslo Aps bystyrekandidat Fredrik Mellem kommer med friske fraspark i denne debatten. Mot egne partifeller i Akershus-kommuner som brøt tilsvarende valgløfter i 2003.

Oslo Ap er også sure fordi de mener FrP lyver om Ap og eiendomsskatten. For ordens skyld: Ap har programfestet følgende om eiendomsskatt: «Vi vil derfor ikke foreslå eiendomsskatt i denne perioden, og konsentrere innsatsen om å bekjempe skatteunndragelsene».

Ap får ikke rent flertall i Oslo bystyre. Hvis det blir rødt flertall, får SV og RV (Rødt) mulighet til å påvirke politikken. Begge partier er tilhengere av eiendomsskatt, noe SV klargjorde senest i dag i nettmøte på Aftenposten.

Aps bystyrekandidat i Oslo, bloggeren Fredrik Mellem sloss iherdig for Aps troverdighet i spørsmålet om eiendomsskatt, som han garanterer at ikke blir innført de neste 4 årene. Det blir ikke aktuelt å gi efter i eventuelle forhandlinger med SV og RV hvis de røde får flertall ved valget. Skriver Mellem. Hvordan kan han være så sikker på hva Ap ikke vil gi bort i forhandler? Jo, fordi Ap da vil lene seg på alle de ikke-sosialistiske partiene i bystyret! Mellem skriver: «Det blir ikke aktuelt å forhandle bort en sak som har støtte av 2/3 i bystyret.»

Mellem sparker også til sine partifeller i 3 Akershus-kommuner. I en kommentar til hans bloggpost poengteres det at Ap i Nittedal, Sørum og Skedsmo foran valget i 2003 lovet ikke å innføre eiendomsskatt. Løftet ble brutt efter valget. Hva svarer så Mellem? Jo: «Vi kommer ikke til å dumme oss ut på samme måte som våre partifeller i de kommunene du ramser opp. Med det fokuset denne saken har fått, ville det være politisk selvmord!». La det være nevnt at Mellem er fra Nittedal, der han var aktiv i Ap..

Så spørs det da, om velgerne tror på Aps bastante løfte om ikke å innføre eiendomsskatt. Eller om Oslo Ap vurderes som like ordholdne som Ap-folkene i Nittedal, Sørum og Skedsmo.

Troverdigheten til Ap kan avgjøre om de røde erobrer Oslo. Tar du sjansen?

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer