Ukategorisert

Ønsker skoleuniformer i Trøgstad

Kristelig Folkeparti i Trøgstad kommer ikke med et konkret forslag om å innføre bruk av skoleuniformer, men det er ikke langt unna.

Kristelig Folkeparti sitt lokallag i Trøgstad lanserer tanken om skoleuniformer i grunnskolen for å motvirke mobbing, motehysteri og kjøpepress. Lokallaget ønsker å skape et mer samlende symbol for hele skolen.

I et innlegg på internett innrømmer Kashikeshike Remøe at skoleuniformer ikke vil løse alle problemene som forbindes med mobbing, men de kristelige politikerne i Trøgstad vil gjerne prøve ordningen likevel.

–Det er klart ordet “uniform” ikke er det beste, og ordet skaper dårlige assosiasjoner, men dette dreier seg om hvordan barna våre skal ha det, og særlig de barna som ikke har mye penger å kjøpe klær for, sier ordførerkandidat Aril Nordlie til NRK.

Ethvert menneske har rett til individuell frihet. Skoleuniformer bryter med frihetstanken. Eventuelle problem med mobbing og kjøpepress vil kun forflytte seg til andre arena om politikerne vedtar en panisk løsning som skoleuniformer vil være. Politikerne skal ikke bestemme hva som er korrekt klesstil, selv om grunnskolen i dag er en påtvunget tjeneste for norske elever. Å støtte tanken om skoleuniformer er ikke liberalt i forhold til dagens praksis i norsk skole.

Redaktør Per Aagne Pleym Christensen skrev om mobbing allerede i 2002. Artikkelen anbefales både for politikere, lærere, ledere og elever.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Seide
13 years ago

I tillegg til Krf er også Frp for skoleuniform i skolen. Er det noen andre enn disse partiene?

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.
  • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
    Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.