Ukategorisert

Stengt!

Salg fra AS Vinmonopolets utsalg er forbudt på søndager – og helligdager, 1. og 17. mai, jule -, nyttårsdager -, påske- og pinseaften og på stemmedagene for stortingsvalg, fylkestingsvalg, kommunestyrevalg og på folkeavstemning vedtatt ved lov, ifølge Alkoholloven.

Av mange tåpelige forbud, må forbudet på salg av alkohol på Vinmonopolet være noe av det dummeste politikerne opprettholder. Det eneste det bunnsolide flertallet oppnår er å vri omsetningen av alkohol. Ofte er det aktører som driver med illegal omsetning som tjener på dette forbudet.

Dette forbudet er kun latterlig, men det beskriver godt hvordan politikerne ser på velgerne.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Singapore – Fra fattig sump, til et rikt industrilandSingapore – Fra fattig sump, til et rikt industriland
    Singapore har gått fra fattig til rikt på en drøy generasjon. Hva kan vi lære av dem?
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?