Ukategorisert

Kommunen reddet fotballklubb

FK Arendal er reddet fra konkurs med hjelp av skattefinansierte penger.

FK Arendal har fått pengeløfte verdt 874 000, og er dermed reddet fra konkurs i denne omgang, skriver Agderposten.no. Det er Arendal kommune og sponsorer som hjelper klubben økonomisk.

At private aktører hjelper en organisasjon økonomisk er prisverdig. Der skal eierne ha eiendomsretten over egne penger. Mer betenkelig er det at en kommune bruker skattefinansierte penger for å berge en fotballklubb. Det kan bety at skattebetalere som hater fotball må bidra for å holde liv i FK Arendal. Eller FK Arendal sine konkurrenter bidrar til å holde liv i en klubb som stopper vekst og suksess i egen organisasjon. Sånn går det når politikerne disponerer penger på vegne av fellesskapet. Rettferdig er det ikke. Det er ikke spesielt formildende at det er skatter og avgifter som har satt FK Arendal i en vanskelig økonomisk situasjon.

I budsjettsammenheng er den skattefinansierte støtten som Arendal kommune gir den lokale fotballklubben en bagatell, men prinsippet er viktig og det er synd prinsippene betyr lite for mange lokalpolitikere.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer