Diverse, Magasin

Ordfører på loddtrekning – symbolsk

Ordførervalget i hovedstaden kan bli avgjort på loddtrekning, efter at forhandlinger mellom forskjellige konstellasjoner bryter sammen efter tur. Helt greit – og symbolsk.

Hva er så galt med ordførervalg på loddtrekning. Staten promoterer jo spill og flaks fremfor kompetanse og hardt arbeid for å få fremgang og lykke.

Trøsten får være at loddtrekning ikke koster penger. Selv om noen kan føle at de får fremtiden – og økonomien – ødelagt.

Et ordførervalg på loddtrekning kan også ha innebygget et svært symbolsk uttrykk for det politiske systemet; det er så liten forskjell på kandidatene at det er hipp som happ hvem som tilslutt blir ordfører.

Tenk å møte internasjonale gjester i hovedstaden, og få spørsmålet om hvordan man ble byens fremste folkevalgte: I had luck! Teni suerte!

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kai
Kai
14 years ago

Det er bare helt tragisk hvordan Venstre har oppført seg i Oslo. De oppnår ingenting, bortsett fra å vise for hele verden at det er revnende likegyldig for Venstre om de samarbeider med sosialister eller borgerlige. Jeg tror det begynner å gå opp for Venstre nå at strategien de har fulgt er helt på tryne.

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Har du ikke fulgt med Kai? Det er jo for at de står på løftet sitt om å ikke samarbeide med Ap/Sv som gjør at vi er kommet i den situasjonen. Hvordan Frp’ere kan klage på det er helt uforståelig. Og Frp, Høyre og Venstre hadde en avtale som forhandlerne for de tre partiene godtok, og så skiftet Frp mening. Og likevel så påstår de at det er Venstre som vingler..

Jan Erik
Jan Erik
14 years ago

Enig der ja, Høyre er det eneste stabile partiet blandt de borgerlige. Ettersom de også er det største, bør de derfor få ordføreren. Mennesker som ikke har greie på politikk vil ofte innbille seg at det er pga. ordføreren at det går så godt som det gjør, og jeg vil nødig se Veivåg eller Kristiansen få ros for det Høyre utretter i bystyret.

Kai
Kai
14 years ago

>Har du ikke fulgt med Kai? Det er jo for at de står på løftet sitt om å ikke
>samarbeide med Ap/Sv som gjør at vi er kommet i den situasjonen.

Det er Bigboyen som umulig kan ha fulgt med. Bare for å minne på noen enkle fakta:

– Venstre gikk til sosialistene for å få støtte for sin ordførerkandidat. Vingle Venstre er med andre ord tilbake!

– Det var KrF som brøt først, ikke FrP.

– Nå blir det med stor sannsynlighet Fabian Stang som blir ordfører i Oslo. Et mareritt for mange i Oslo Høyre.

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Frp har da i flere kommuner valgteknisk samarbeid med Arbeiderpartiet (mener å huske at de hadde et valgteknisk samarbeid med RV i en kommune også). Er Frp vinglete pga det?

Venstre har hele tiden sagt at de ikke vil inngå en politisk avtale med AP/SV og de har holdt ord.

Krf er ikke avhengig for flertall i Oslo. Akkurat som Venstre ikke var det i Bergen. Men det forandrer ikke på at Frps forhandlere var for den avtalen de var blitt enig om med Høyre og Venstre. Den avtalen valgte de å gå fra. Det er vingling.

Toe
Toe
14 years ago

Det er bare å gratulere Fabian Stang med ordførervervet og KrF med varaordføreren. Godt og se at Venstres utpressingsforsøk ikke førte frem, slik det heller ikke vil gjøre det etter neste stortingsvalg. Når man har 5 representanter kan man altså ikke oppføre seg som om man har 50.
Har ikke noe grunn til å forsvare Frp, men synes Svenn Kristiansen taklet dette bra. Det er jo heller ikke riktig som Bigboyen sier at Frp hadde en avtale man gikk fra. Man var enige om en del ting, men en avtale har du ikke før alt er på plass.

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Nei, de hadde en ferdigforhandlet avtale som Frp etterpå gikk i fra. Og Fabian blir sikkert en flott ordfører for Oslo.

Ellers er det jo interessant at Frp og sosialistene (altså Ap og SV) prøvde å få til et valgteknisk samarbeid. Regner med at Kai er harmdirrende over det og aldri skal stemme på et slikt vingleparti igjen.

Toe
Toe
14 years ago

Tull og tøys. Frp gikk ikke fra en avtale. De forkastet en avtale. Det er noe ganske annet! Du må ikke gå rundt å spre slik udokumentert feilinformasjon, Bigboyen. Og så var det altså KrF som først sa takk for seg.
Artig å merke seg at også en av sosialistene stemte på Fabian Stang!!!

Fra arkivet