Ukategorisert

Innvandring – en kilde til konflikt eller helt nødvendig gode?

Civita inviterer til frokostmøte torsdag 25. oktober 08.00-09.45. Hva er liberal innvandringspolitikk i dag? Er innvandring i en økende grad en kilde til konflikter eller er det et helt nødvendig gode?

Åpne grenser er til gode for alle parter, hevder Phillipe Legrain i sin bok “Immigrants – Your Country Needs Them”. Økonomen og journalisten Legrain, med fortid som journalist The Economist og som rådgiver for tidligere WTO-sjef Mike Moore, har skrevet en tankevekkende og provoserende bok om rike lands politikk for å hindre innvandring. Legrains bok er viktig i en tid hvor det liberale forsvaret for fri innvandring er lite synlig og debatten om innvandring i hovedsak er knyttet til kulturkonflikter. Boken er nominert til prisen The Financial Times Business Book of the Year.

Kommentarer og deltakelse i debatten fra Per-Willy Amundsen, Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann og Olaf Thommessen, Venstres nestleder.

Boken er et forsvar for en mer liberal innvandringspolitikk i den rike delen av verden. Se omtale av boken på Civitas hjemmeside.

Se Legrains hjemmeside, hvor bl.a. hans tale på Dansk Industris årskonferanse er lagt ut + innslaget fra dansk tv.

Det serveres frokost fra 07.45, og det blir anledning til å stille spørsmål.

Møtet finner sted på Café Christiania, Nedre Vollgt. 19 – Inngang i Stortingsgaten.

Velkommen! Påmelding

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
    John Maynard Keynes var en økonom for depresjoner. Hans politiske forslag på 1930-tallet var ment for ekstreme forhold, og ikke som en medisin for enhver økonomiske forkjølelse, slik hans etterfølgere later til å tro.
  • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
    Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
  • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
    Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.