Ukategorisert

AUF Hammerfest: Vil legalisere hasj

AUF i Hammerfest vil ha hasjutsalg på Vinmonopolet, og mener det vil lage en sterkere barriere mot å rekruttere ungdom til sterkere stoffer.

–Når vi ser hvordan det er blitt så trenger vi helt klart radikale forandringer i norsk narkotikapolitikk, mener leder Freddy Pedersen (21) i AUF Hammerfest, ifølge Finnmark Dagblad.

Med 17 andre ungdommer i ryggen, både tidligere rusmisbrukere og helt vanlig ungdom som kun rører alkohol, ble det enstemmig vedtatt på årsmøtet at AUF Hammerfest ønsker gjennomført et prosjekt som innebærer legalisering av cannabis i Hammerfest.

AUF-medlemmene i Hammerfest mener dette må være styrt av staten, for eksempel med et eget utsalg på Vinmonopolet.

Ungdommene i AUF i Hammerfest mener dessuten at hasj er utbredt i alle samfunnslag, selv om ingen snakker høyt om det. De viser til at her finner du politikere, forretningsmenn og andre besteborgere, som i skjul indirekte er med på å finansiere narkotikatrafikk og dermed også innførsel av tyngre stoffer.

Liberaleren skal ikke komme med mange motargument mot utspillet fra AUF. For oss er det fantastisk å oppleve at sosialdemokratiske ungdommer innrømmer at forbudslinjen ikke fungerer. Ankepunktet er selvfølgelig at vi som er motstandere av Vinmonopolet, ønsker fri omsetning av cannabis på lignende måter som alkohol omsettes i dag. Vi ønsker selvsagt ikke bevillingsordninger eller restriksjoner på salgstid slik det i dag er på øl, vin og brennevin. Også avgiftsnivået må være lavt for å komme den illegale omsetningen til livs.

Ikke godkjent som AUF-lag?
Utspillet fra Hammerfest har skapt voldsomme reaksjoner i deler av AUF-organisasjonen. I formiddag kunne NRK melde at Hammerfest AUF ikke er godkjent som lokallag av Finnmark AUF.

På hjemmesidene til Finnmark AUF er Hammerfest AUF oppført som et eget lokallag og er dermed en del av Finnmark AUF.

Tags:

Mest lest

Arrangementer