Ukategorisert

Et flertall støtter ikke statens spillpolitikk

En ny spørreundersøkelse viser at 6 av 10 nordmenn ønsker å erstatte spillmonopolet til Norsk Tipping og la utenlandske spillselskap få konkurrere med det statlige selskapet på det norske markedet.

Befolkningen ønsker dermed å gå i stikk motsatt retning av kulturminister, Trond Giske, som i dag la frem et lovforslag som har til hensikt å forby betalingsoverføringer til utenlandske spillselskap.

–Undersøkelsen viser at befolkningen heller ønsker en oppmykning av norsk spillpolitikk fremfor en innstramming, sier markedssjef i Betsson, Hans Martin Nakkim.

Spørreundersøkelsen som Opinion har gjennomført på vegne av Betsson, viser at kun 24 % av de spurte ønsker å opprettholde spillmonopolet til Norsk Tipping. 62 % mener at også andre spillaktører burde få slippe til, mens 7% ønsker et totalforbud mot alle spillaktører inklusive Norsk Tipping.

Betsson har lenge kjempet for å erstatte spillmonopolet til Norsk Tipping med en lisensordning der de utenlandske nettspillselskapene får konkurrere på like vilkår som Norsk Tipping. Dette gjøres mot at de underlegger seg statlig kontroll og betaler en prosentvis andel av sitt overskudd til gode formål. Flere europeiske land er nå i ferd med å innføre et slikt regime, som trolig kan bidra med mer penger til gode formål enn det dagens spillmonopol i dag bidrar med. Betsson oppfordrer nå kulturminister, Trond Giske, til å innføre en slik lisensordning fremfor å forsøke seg på nytteløse reguleringer, som kun har til hensikt å opprettholde Norsk Tippings spillmonopol.

–Trond Giske må snart innse at spillmonopolet ikke er mulig å opprettholde uansett hvor mange symbolske reguleringer han forsøker seg på, sier Hans Martin Nakkim.

–Når et så klart flertall i befolkningen i dag er uenig i Giskes spillpolitikk tror vi det bare er et spørsmål om tid før en lisensordning erstatter spillmonopolet også i Norge, avslutter han.

Liberaleren er ikke helt på linje med Betsson. Vi ønsker ikke konsesjonsordning for spill, men løsningen som selskapet jobber for er langt bedre enn dagens statlige monopol som kun bidrar til svart omsetning og svært skjeve konkurranseforhold mellom aktører som absolutt er til stede i markedet. Det vil fortsatt være mulig å spille via internett, selv om Trond Giske får vedtatt sitt lovforslag.

Mest lest

Arrangementer