Ukategorisert

Unngikk norske tilstander

I Danmark skremte statsminister Anders Fogh Rasmussen i valgkampen med «svenske tilstander» i innvandrings- og integreringspolitikken. Resultatet ble at han i folketinget unngikk «norske tilstander».

Liberaleren ser det som positivt at det ikke er sosialister som styrer rundt om i verden, men ser helst at de regjeringene som faktisk er, ikke består av eller dikteres av illiberale elementer.

Vi har lenge vært kritiske til den innvandrings- og integreringspolitikken som regjeringen til Fogh Rasmussen fører, sterkt influert av Dansk Folkeparti.

Derfor hadde det ikke vært oss imot om partiet Ny Alliance hadde kommet på vippen, slik at Fogh Rasmussen kunne trekkes i mer liberal retning.

Ny Alliance kom inn i Folketinget, men har i valgkampen underminert sin egen posisjon kraftig. Ikke minst gjelder dette partileder Naser Khader, som gikk fra å være den mest til å bli den minst troverdige av partilederne. En forstemmende prestasjon.

Et flertall der både Dansk Folkeparti og Ny Alliance skulle være en del av regjeringens grunnlag, ville blitt svært krevende, men det ville i det minste gitt mulighet for å influere positivt på regjeringens integreringspolitikk.

Nå er den muligheten borte. Regjeringen av Venstre og De konservative fortsetter, med Dansk Folkeparti som grunnlag i Folketinget.

Så får vi se om Ny Alliance klarer å gjenvinne troverdigheten.

Forøvrig anbefales Minervas kommentar om valget – og om dekningen i norske medier.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer