Ukategorisert

Sett politikerne i arresten

Politikerne i Sømna kommune fortjener å havne i fyllarresten. I politivedtektene har kommunestyret bestemt at barn under 14 år som er ute etter klokken 20:00 kan bli vist hjem av politiet.

Liberaleren anbefaler sine lesere om å gå igjennom politivedtektene for sin egen bostedskommune. I politivedtektene, som kommune – og bystyrene vedtar, er det mulig å finne veldig mange rare vedtak, veldig mange pussige paragrafer.

Brønnøysunds Avis har dratt i gang en debatt om politivedtektene i Sømna kommune. Der er det mange merkelige paragrafer, men den verste er muligens at barn under 14 år kan bli vist hjem hvis de møter politiet etter klokken 20.00. For sommerhalvåret er tidspunktet for «husarresten» satt til klokken 22.00.

Hvor lenge et barn er ute og hva et barn gjør i uteområdet, har politikerne og politiet veldig lite med så fremst ingen eiendomsrettigheter blir krenket. Det er rett og slett foreldre og foresatte som må sette begrensningene, ikke kommunepolitikerne gjennom politivedtektene. Skribenten har lenge mistenkt at en del kommuner ikke legger nok alvor i politivedtektene. Vedtaket fra Sømna kommune bekreftet mistanken.

Liberaleren ber leserne om tilbakemeldinger på dårlige politivedtekter. Ta kontakt dersom du finner totalitære vedtak i kommunen du bor!

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
14 years ago

Disse vedtektene er bestemt av beruset eller sovende politikere ! Fjeren politivedtektene og send alle politikewre i fengsel ! Lovene er tullete og det finnes ikke bare i Norge, men i andre land også. I Usa er det i en stat ikke lov å krysse veien på hendene .. i en annen stat er det ikke lov å selg sex leketøy .. I England er det ikke lov å ha sex på en parkert motorsykkel … I kina kan ikke en naken kvinne være på sitt hotell rom, bare på badet ….. Verden er full av tullete lover ! Hvem… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

I tillegg så gjør det jo at ungdom ikke får tillit til politiet. Når de må gjemme seg for politiet for å være ute med venner om kvelden så er det klart at politiet blir en motstander og ikke en medspiller. Så slike vedtak gjør at mer kriminalitet mot barn og unge vil bli skjult og det var nok ikke poenget med vedtaket.

Reidar
14 years ago

Hva hadde dere trodd? Dette er bare noen små eksempler på at vi går inn i en fascistisk ny verdensorden der myndighetene stadig øvervåker oss mere og setter i verk nye lover for å frata oss de rettighetene vi ennå har. De som vil ha mere av dette må bare fortsette å støtte EU, EØS, FN, NATO, WTO og andre overnasjonale organer som er opprettet for å skape en ny verdensorden, en verdensregjering der en liten elite kontrollerer alt og resten av de som får overleve er overvåkede, totalt kontrollerte slaver. Stort sprang fra lokale politivedtekter, ja. Men poenget mitt… Read more »

fabelfisk
14 years ago

Nuvel, jeg tror nok det på langt nær er så dramatisk som Reidar skisserer. Heldigvis. Det er klart det er et problem at overnasjonale organer legger seg opp i anliggender som ikke er av overnasjonal betydning, på samme måte som det er et problem at nasjonale og lokale organer blander seg bort i ting de ikke har noe som helst å gjøre med. Men i stedet for å sette oss ned og vente på dommedag, og at vi alle blir slaver og at verden går til helvete, synes jeg man skal følge liberalerens oppfordring og gå gjennom politivedtektene. Protester høylytt… Read more »

Taffelost
14 years ago

Personlig synes jeg det er altfor lite kommunalt selvstyre. Alternativet til idiotiske lokale vedtekter er en – om mulig – enda sterkere sentralstyrt hverdag. Om man skal tillate distriktene å påvirke sin egen hverdag må man nødvendigvis også tillate vedtekter og politikk man er uenig i. Jeg tror på demokratiet. Som fabelfisk sier så har vi demokratiske organer vi kan jobbe gjennom om vi ikke liker kommunestyrets politikk og sammensetning. Om man vil tillate en styrking av enhetsstaten ved sentralstyrte forbud er man ikke per definisjon liberalist. En liberal fremgangsmåte er å kjempe for det lokale selvstyre og motsette seg… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Jeg er også opptatt av lokaldemokrati, men endel rettigheter skal man ha uavhengig av hva et flertall måtte bestemme. Der i blant bevegelsesfrihet. Og det er tatt fra en hel gruppe mennesker på Sømna. Det har ingenting med lokaldemokrati å gjøre.

Reidar
14 years ago

Taffelost, den sterkestes rett vil nok ofte gjøre seg gjeldende i internasjonale spørsmål, men også store og mektige nasjoner vil ha en interesse i å ikke gjøre seg til fiende med små nasjoner som Norge. Eksemplet med Norges samarbeid med Russland om fiskeri er jo bra. Russland som mye mektigere har jo ikke overkjørt Norge på dette området.
Uff, føler at dette blir helt off-topic 🙂

Fra arkivet