Ukategorisert

Sett politikerne i arresten

Politikerne i Sømna kommune fortjener å havne i fyllarresten. I politivedtektene har kommunestyret bestemt at barn under 14 år som er ute etter klokken 20:00 kan bli vist hjem av politiet.

Liberaleren anbefaler sine lesere om å gå igjennom politivedtektene for sin egen bostedskommune. I politivedtektene, som kommune – og bystyrene vedtar, er det mulig å finne veldig mange rare vedtak, veldig mange pussige paragrafer.

Brønnøysunds Avis har dratt i gang en debatt om politivedtektene i Sømna kommune. Der er det mange merkelige paragrafer, men den verste er muligens at barn under 14 år kan bli vist hjem hvis de møter politiet etter klokken 20.00. For sommerhalvåret er tidspunktet for «husarresten» satt til klokken 22.00.

Hvor lenge et barn er ute og hva et barn gjør i uteområdet, har politikerne og politiet veldig lite med så fremst ingen eiendomsrettigheter blir krenket. Det er rett og slett foreldre og foresatte som må sette begrensningene, ikke kommunepolitikerne gjennom politivedtektene. Skribenten har lenge mistenkt at en del kommuner ikke legger nok alvor i politivedtektene. Vedtaket fra Sømna kommune bekreftet mistanken.

Liberaleren ber leserne om tilbakemeldinger på dårlige politivedtekter. Ta kontakt dersom du finner totalitære vedtak i kommunen du bor!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer