Ukategorisert

Rådet mot fattigdom – et nytt supperåd

Er det noe staten har nok av er det råd og utvalg. Bjarne Håkon Hanssen, vi trenger ikke et fast råd til bekjempelse av fattigdom.

I dag arrangerte Arbeids – og inkluderingsdepartementet en fattigdomskonferanse. Nyheten fra konferansen er at statsråd Bjarne Håkon Hanssen vil etablere et nytt råd. Norge har allerede for mange råd og utvalg. Eldrerådene og Klagenemnda for stedsvalgsaker er to konkrete eksempel.

Mange av de eksisterende rådene kommer med uttalelser til politikere, uten å ha spesielt stor makt. De bidrar til at sosialdemokratiet får flere talerør, verken mer eller mindre. Ingen ting tyder på at et Fattigdomsråd vil utgjøre den store forskjellen. Det vil gå inn i historien som nok et supperåd.

Spørsmålet som flere enn Liberaleren bør stille er om politikerne virkelig skal utjevne alle forskjellene mellom menneskene? I så fall er det en umulig oppgave.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
14 years ago

Mitt beste råd mot fattigdommen er : Fjern unødvendige gebyrer og ikke minst
senke skatten slik at formålet er å få den på 0 %.
Da kan vi snakke om mindre fattigere i Landet !

jan banan
jan banan
14 years ago

kampen mot fattigdom har vært øverst på politikernes agenda i 100 år. vi har aldri vært rikere, og fremdeles får vi det ikke til? det vitner om at sosialdemokratiet er mislykket som fattigdomsbekjemper. men det er også kanskje definisjonen på fattigdom som er ubrukelig. det vil nemlig alltid være slik at noen tjener under middels. det vil alltid finnes noen som er «de fattigste» i samfunnet, selvom de utifra en objektiv norm slettes ikke er fattige. men det er viktig for sosialistene å tviholde på illusjonen om at vi har et fattigdomsproblem – dermed kan de tynge oss ned med… Read more »

Carl Christian
14 years ago

siden alt er relativt så vil selvsagt de svake bli sterkere av at de sterke blir svakere. utjevningen må selvsagt fortsette til alle forskjeller er borte. Tenk hvor fett det blir når vi alle blir like enfoldige, fattige og tiltaksløse. Da kan vi stå opp om morran (med Bjarne Håkon), spiser grovbrød med brunost og gulost- ta trikken til jobb, jobbe, spise vår lunsj, (men med kake og vinlotteri til fredagen), flørte med den nye kollegaen, gå innom Rimi for å handle middag på vei hjem for så å spise middag før vi rekker innom bridgen, joggetur eller spinningen før… Read more »

#15
#15
14 years ago

Regjeringen bekjemper ikke fattigdom, men forskjeller. Det gjøres enklest ved å bekjempe rikdom, og der har de vel litt suksess (uten at de fattige får så mye ut av det).

Per
Per
14 years ago

Bekjempelse av rikdom fører til mer fattigdom. Men det er vel ikke å forvente at en rødgrønn regjering skal ha nok historie- og økonomikunnskaper til å innse det? Nei, det er nok bedre å spille på misunnelse og forsøke å sikre seg sine taburetter på den måten…

Fra arkivet