Ukategorisert

Regler brytes!

Uansett om vi vil eller ikke, vil de aller fleste statlige reguleringer kunne brytes. Menneskene tilpasser seg begrensningen, og vi, eller sannsynligvis et stort flertall av oss, omgår regelverket for å få oppnå det vi ønsker.

Det kryr av eksempel på at denne påstanden er korrekt, og det er sannsynligvis umulig å gjøre noe med det ettersom politikerne ikke kan vedta behovene for hver enkelt av oss. Holdninger kan være et nøkkelord, men ettersom menneskene er forskjellige vil også holdningene variere.

I dag har Juvente offentliggjort en undersøkelse som viser at 56 prosent av butikkene solgte øl til ungdommer uten å spørre om legitimasjon. Hvis tallet hadde vært lavere, ville ungdommer under 18 år som ønsket øl fått tak i flaskene på en annen måte enn å kjøpe selv. Det er ikke verre enn å la noen som er gamle nok kjøpe drikkevarene. Aldersgrenser medfører at mange tilpasser seg virkeligheten, om vi liker det eller ikke.

Juvente vil nå rope om flere kontroller i butikkene for å få ned tallet. Kontroller vil kun forflytte problemet fordi menneskene er eksperter på å tilpasse seg. I denne artikkelen er eksemplet øl, men det kunne vært alt annet, fra skatt til bilkjøring og narkotika. Hva med å prøve frihet, frihet til å drikke øl også for ungdommer under 18 år?

Skribentene i Liberaleren har ikke noe stort ønske om at ungdommer skal bruke sitt eget liv til fest og fyll, men vi innser at dette vanskelig lar seg regulere av politikerne. Undersøkelsen til Juvente bekrefter det.

Tags:

Mest lest

Arrangementer