Ukategorisert

Matvarer inn i miljødebatten

–Dette er fordyrende tullball, sier liberalist og 1.nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom, Ove A Vanebo.

Torgeir Micaelsen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, ønsker at alle dagligvareprodukter skal merkes med klistremerker som forteller om CO2-mengden som gikk med i produksjonen, for at forbrukerne skal se hvor miljøvennlig matvarene er. Ove A Vanebo reagerer på forslaget, noe lytterne av Nyhetspuls 17 på Kanal24 fikk merke i dag.

–Dette vil måle kun en snever side ved miljøproblemene. Det vil ikke ta hensyn til om en bruker kunstgjødsel eller sprayer på kjemikalier, noe som kan være like miljøskadelig som CO2, sa Vanebo i nyhetsmagasinet.

FpUs fremste ankepunkt mot forslaget er imidlertid at det vil være en utrolig komplisert og uoversiktelig regnemåte for å få frem hva slags mengde CO2 som går med i prosessen.

–Skal offentlig ansatte reise rundt for å måle utslipp fra lastebiler, frysere, lagring og aktivitet med foredling? Skal en også regne ut hvor mye CO2 det kommer fra klistremerkingen og byråkratenes rundreiser for å måle CO2-mengde, spurte Vanebo i radioprogrammet.

Torgeir Micaelsens regnestykke vil bli svært komplisert. I denne debatten vant liberalisten mot sosialdemokraten. Det var rimelig lett å kåre vinneren.

0 0 vurderinger
Vurdering
5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Carl Christian
13 years ago

hmmm, mulig det er vanskelig å måle, men slikt planlegger man da også i feks Storbritania. Tror ikke det er så dumt jeg. Et sted må man starte. kritikken til Vanebo minner litt om Frps kritikk til Kyoto-avtalen. Om det ikke er perfekt så lar vi være. Noe samfunnstyring må man ta, og dette kan være starten på et system som kan utvikles til å bli bedre, gjelde flere varegrupper osv, og ikke minst, så gir det oss som individer fortsatt frihet til å velge, men bare mer kunnskap om hva vi velger. Politiske motiver for valg av varer er… Read more »

Reidar
13 years ago

Nok en side ved CO2 hysteriet, det skapes nye indistrier, arbeidsplasser og profitt-ikke ved at man produserer noe fornuftig, men ved å plage folk med helt meningsløse dogma. CO2 er IKKE en miljøgift! At så mange folk tror på det viser at vårt største miljøproblem er hjernesvinn, ikke CO2.

Piris
Piris
13 years ago

Det jeg lurer på er hvordan kan man måle hva slags mengde CO2
som går med å produsere en matvare ?

Er helt enig med at man ikke bør plage folk så mye heller..
om det blir merke på co2 utslipp …. SKEPTISK !

Ove
Ove
13 years ago

Ja da, vi sykler til kamp og ser Strømsgodset vinne gull igjen i Tippeligaen;-)

trackback
13 years ago

royal flush poquers…

Koenig modulators unwinds either.precomputing,dice …

Mest lest

Fra arkivet