Ukategorisert

Privatdrosjer er moralsk

Liberalerens skribent, Bent Johan Mosfjell, skrev en artikkel om privatdrosjer allerede i år 2000 på Liberaleren. Artikkelen er igjen aktuell etter at politiet har intensivert kontroller mot de som ikke følger lover og forskrifter som politikerne har vedtatt.

Det er NRK som har satt fokus på denne aktiviteten, etter at en eller flere journalister var med politiet på jobb. Sju sjåfører ble tatt på fersk gjerning med passasjerer i bilen.

Liberaleren mener, slik Mosfjell så godt beskrev det for syv år siden, at privatdrosjer er moralsk handel. Partene avtaler beløp på en sivilisert og dannet måte. Det er faktisk en frihetssak, nemlig å få lov til å handle eller å inngå en frivillig avtale. Det er utrolig at staten vil bekjempe handel, for enhver pris.

Liberaleren anbefaler artikkelen Privatdrosjer er moralsk. Artikkelen ble skrevet 10. september 2000. Den er minst like aktuell i dag, over syv år etter at artikkelen ble publisert.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
fabelfisk
14 years ago

Men siden vi nå engang bor i et land der all handel skal reguleres, synes jeg kanskje man burde begynne med å arbeide mot dagens idiotiske løyve-system. Bort med løyvene, la det være fritt frem å danne taxi-bedrifter som ansetter sine sjåfører på vanlig vis, så mange de vil eller føler behov for. Her gjelder det å begynne i riktig ende!

Piris
Piris
14 years ago

Hele lovverket bør liberaliseres, i alle fall bort fra et kristent grunnverdier, etikk og moral ! Kristne skal ikke fortelle andre hvordan man skal leve sitt liv utifra deres egne verdier !

Per
Per
14 years ago

Hva hvis man er på en fest og jeg (som har drukket) betaler en annen festdeltaker (som ikke har drukket) for å kjøre meg hjem – regnes det også som «privatdrosje» i denne sammenhengen?

Fra arkivet