Ukategorisert

Gjør staten mindre

Småbedriftene sliter og det er enkelt å gi staten skylden.

Kun en tredjedel av nystartede bedrifter finnes fortsatt etter fire år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.. At bedrifter dør er i utgangspunktet ikke et problem, men det er tragisk at mange sliter på grunn av dårlige rammevilkår. Politikerne har ikke gjort det enkelt å drive bedrifter i Norge, noe nettstedet regelhjelp.no helt klart beviser.

Ifølge NRK ønsker opposisjonen at regjeringen kartlegger hvorfor så mange bedrifter ikke klarer seg, og krever samtidig bedre rammebetingelser. Opposisjonen ønsker en stortingsmelding om problematikken.

Så lenge bedriftene må bruke store ressurser på detaljerte regelverk og rapportering, vil det naturlig nok bli mindre tid til inntjening. Det er hovedgrunnen til at mange bedrifter ikke klarer seg økonomisk. Liberalisering og avvikling av hele eller deler av regelverket ville løst dette problemet, men det betyr farvel til sosialdemokratiet. Det er ingen av partiene på Stortinget spesielt interessert i.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer