Ukategorisert

Gjør staten mindre

Småbedriftene sliter og det er enkelt å gi staten skylden.

Kun en tredjedel av nystartede bedrifter finnes fortsatt etter fire år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.. At bedrifter dør er i utgangspunktet ikke et problem, men det er tragisk at mange sliter på grunn av dårlige rammevilkår. Politikerne har ikke gjort det enkelt å drive bedrifter i Norge, noe nettstedet regelhjelp.no helt klart beviser.

Ifølge NRK ønsker opposisjonen at regjeringen kartlegger hvorfor så mange bedrifter ikke klarer seg, og krever samtidig bedre rammebetingelser. Opposisjonen ønsker en stortingsmelding om problematikken.

Så lenge bedriftene må bruke store ressurser på detaljerte regelverk og rapportering, vil det naturlig nok bli mindre tid til inntjening. Det er hovedgrunnen til at mange bedrifter ikke klarer seg økonomisk. Liberalisering og avvikling av hele eller deler av regelverket ville løst dette problemet, men det betyr farvel til sosialdemokratiet. Det er ingen av partiene på Stortinget spesielt interessert i.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
14 years ago

Politikere styrer staten slik de vil og ikke slik det er
best for folket ! ERGO : Politikere er håpløse !

Arild Holta
14 years ago

Ikke bare «mindre tid til inntjening», men påført manglende inspirasjon og stress. Det vi kan og interesserer oss for gir engasjement. Hvem finner engasjement i kronglete regelverk i bøtter og spann. Heller få får ståpels av paragrafer.

Fra arkivet