Ukategorisert

Urimelig aldersgrense?

Spørsmålet er på sin plass etter at Medietilsynet har satt 18 år aldersgrense på filmen Rovdyr.

Det er mulig å bli stortingsrepresentant, fylkestingsrepresentant, kommunestyrerepresentant og far eller mor før staten, gjennom Medietilsynet, gir deg tillatelse til å se filmen Rovdyr

I begrunnelse skriver tilsynet at filmen er gjennomgående angstpreget. Blodige scener og grufulle drap, gjør at den ikke kan vises med 15-årsgrense eller lavere.

Liberaleren mener det er ulogisk at staten, gjennom politiske vedtak, har fastsatt modenheten til en bestemt bursdag. Modenheten vil variere fra person til person. Prinsippet bør være at alle, i så stor grad som mulig, skal få bestemme over eget liv, så fremst det ikke krenker andres eiendomsrettigheter. Personer under 18 år kan godt se skrekkfilmer, og mange kommer til å se Rovdyr selv om aldersgrensen er satt til 18 år.

Filmen Rovdyr handler om fire ungdommer som er på en fredelig tur i ødemarka. De blir jaktet på av jegere, og de prøver å komme seg hjem i livet. Filmen skal etter planen ha premiere i januar 2008.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
14 years ago

Etter min mening snurLiberaleren problemet på hodet. Problemet er snarere at det er lov for unger å bli stortingsrepresentanter, lokalpolitikere og foreldre. At Medietilsynet tillater 18-åringer å se dnne filmen, er bare en onsekvens av for lav myndighetsalder. Dersom vi ønsker veloverveide politikere, må heller myndighetsalderen settes til 20, 21 eller enda heller 25 år. Med alder kommer gjerne visdom, og i alle fall erfaring. Det trenger riktignok ikke være slik, men all den stund politikerne faktisk bestemmer så mye over våre liv, bør en i et hvert fall kunne forvente at de som treffer avgjørelsene treffer disse utifra sunne,… Read more »

Piris
Piris
14 years ago

Det hadde vært bedre om medietilsynet hade vært nedlagt og gitt full åndsverksfrihet ! Det vil si at selv produsenten skal bestemme sin egen aldersgrense på sin film uten innblanding fra andre !

fabelfisk
14 years ago

Eivind, du viser jo en total mistro til demokratiet som sådan. Dersom man ikke er moden nok til å bli politiker når man er 18 år gammel – ja så bør jo sjansen for å bli valgt være lav. Så om du virkelig mener det du sier, så betyr det jo at du egentlig mener det er noe galt med folk som stemmer fram «feil» politikere. Det er muligens fair enough, du må få mene det om du vil, men det eneste fornuftige å gjøre med det, er i så fall å begrense politikkens makt over enkeltmennesker. Som for eksempel… Read more »

Fra arkivet