Ukategorisert

Staten godtar ikke røykeklubber

Den private eiendomsretten har elendige kår.

Liberalerens lesere har blitt litt kjent med røykeklubben Sigarillos i Sandefjord. Vi har gjennom noen oppslag ønsket denne klubben lykke til med driften, selv om kommunen gjør hva de kan for å stoppe konseptet.

I dag ble en dom fra Høyesterett gjort kjent. Staten vant saken mot et serveringslokale på Hardanger Hotell AS hvor kun medlemmene av en røykeklubb skulle ha adgang. I dom av 21. desember 2007 slår Høyesterett fast at røykelosjen på Hardanger Hotell var ulovlig. Ikke bra for den private eiendomsretten og ikke bra for Sigarillos som Liberaleren følger med en viss spenning.

–Avgjørelsen er prinsipielt viktig, og jeg er glad for at Høyesterett med dette lukker muligheten for omgåelser av røykeforbudet på serveringsstedene, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

Ingen skal jobbe, bortsett fra ledelsen, men arbeidstakerne skal fortsatt beskyttes. Forstå det den som kan!

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
14 years ago

Vi bor i en fasistisk, puritansk og kommunistisk stat !
Det er det ingen tvil om !

Anarkisten
Anarkisten
14 years ago

Det går jo an å bare gi blaffen, og bryte loven. Det skjer jo allerede, i mindre omfang. Nordmenn trenger ikke være så forbanna lovlydige. På begynnelsen av 90-tallet blomstret det opp masse ulovlige utesteder som følge av skjenkeringen: man hadde håpet at dette skulle skje også med røykeloven, men dengang ei. Er det lov å tillate tobakk på et privat arrangement med privat skjenkebevilling?

Gaius1981
Gaius1981
14 years ago

Enig med Anarkisten her, selv om jeg har null respekt for det han sannsynligvis står for skal man dømme etter nicket hans… Med slikt statlig overformynderi er det moralsk riktig å bryte loven, akkurat som det vil være moralsk riktig å feire nyttårsaften med mer fyverkeri enn noensinne til neste år.

Arild Holta
14 years ago

Ikke forstår jeg at nordmenne er så fjottete at de godtar all overformynderi.

Angående anarkister kontra liberalister eller enda mer libertarianister. Er det ikke på tide å se at vi har en felles fiende i overformynderi og totalitære tendenser?

Lars
Lars
14 years ago

Tobakksforbudet kommer i løpet av 10 år. Tro meg.
Det er bare et spørsmål om tid. «Gutta på skauen» som kjempet for frigivelse av tobakken (det var faktisk motivasjonen for mange!) må være borte først, alle som en…
Godt nytt år til Liberalerens lesere og redaksjon!

Reidar
Reidar
14 years ago

Nå er jo ikke anarki å anbefale men gudene skal vite at politikerne legger til rette for mere tilslutning av en slik tankegang.
Det er på tide at mange i Norge protesterer mot utviklingen og at flere bryter idiotiske forbud som ikke har andre hensikter enn å forsure hverdagen til vanlige folk. Jeg håper at medlemmene i røykeklubben ikke lar seg stoppe, skulle gjerne bidratt hvis jeg var i nærheten.
Har ikke pleid å kjøpe fyrverkeri med styrepinne men har gjort det i år og skal vente med å bruke det til neste nyttår.

Fra arkivet