Ukategorisert

Nei til abortregister

Fra nyttår blir alle som tar abort ført inn i et nytt register, uten mulighet til å reservere seg. Hvorfor kommer et slikt register, når «alle» er mot?

Det kan man lure på.

Stortinget var ifølge Dagbladet nærmest samlet negativt, Datatilsynet imot – og forslaget om register ble lansert av den forrige regjeringen (sikkert med KrF som pådriver). Så hvorfor kommer da registeret?

Det skal visstnok være et anonymisert register, selv om kvinnens personnummer er tatt inn. Registreringen er obligatorisk, og målet er å samle informasjon om alle kvinner som tar abort her i landet. Hvorfor? Hva med vitenskapelige undersøkelser når dette er påkrevet, der den enkelte selv gir sitt samtykke til å være med?

Kvinnefronten er av dem som er imot registeret. Kvinnefronten er imot at statistiske opplysninger som sosial klasse, alder, abortsted og svangerskapslengde kobles til den enkelte kvinne. Dette er opplysninger som den nye abortregisterforskriften forlanger registrert.

Resultatet fra høringen om det nye registerets forskrift finner du her.

Liberaleren er også imot det nye registeret. Det skulle bare mangle!

Vi efterlyser reaksjon fra Aps og SVs kvinnepolitikere, Som Annike Huitfeldt og Inga-Marte Thorkildsen. Skal virkelig et abortregister stå igjen som en bauta efter denne regjeringen?

Mest lest

Arrangementer