Ukategorisert

Nei til abortregister

Fra nyttår blir alle som tar abort ført inn i et nytt register, uten mulighet til å reservere seg. Hvorfor kommer et slikt register, når «alle» er mot?

Det kan man lure på.

Stortinget var ifølge Dagbladet nærmest samlet negativt, Datatilsynet imot – og forslaget om register ble lansert av den forrige regjeringen (sikkert med KrF som pådriver). Så hvorfor kommer da registeret?

Det skal visstnok være et anonymisert register, selv om kvinnens personnummer er tatt inn. Registreringen er obligatorisk, og målet er å samle informasjon om alle kvinner som tar abort her i landet. Hvorfor? Hva med vitenskapelige undersøkelser når dette er påkrevet, der den enkelte selv gir sitt samtykke til å være med?

Kvinnefronten er av dem som er imot registeret. Kvinnefronten er imot at statistiske opplysninger som sosial klasse, alder, abortsted og svangerskapslengde kobles til den enkelte kvinne. Dette er opplysninger som den nye abortregisterforskriften forlanger registrert.

Resultatet fra høringen om det nye registerets forskrift finner du her.

Liberaleren er også imot det nye registeret. Det skulle bare mangle!

Vi efterlyser reaksjon fra Aps og SVs kvinnepolitikere, Som Annike Huitfeldt og Inga-Marte Thorkildsen. Skal virkelig et abortregister stå igjen som en bauta efter denne regjeringen?

11 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
14 years ago

[…] fÃ¥r en viss oppmerksomhet i dag. Liberaleren hevder at alle er mot dette registeret. Det stemmer ikke. Jeg er […]

Reidar
Reidar
14 years ago

Jeg er ikke overrasket over at myndighetene krever mere og mere registrering og overvåkning av borgerne. Det vil bare fortsette, steg for steg, helt til nok folk våkner opp og setter en stopper for det.

Eva
Eva
14 years ago

Du sier at registeret krever at man registrerer sosial klasse.. Kan du utdype dette? Blir veldig nysgjerrig på hvordan denne klasseinndelingen er..

Eva
Eva
14 years ago

Ikke noe svar å få?

Eva
Eva
14 years ago

Kan godt gi meg med kverulering, men det kommer ikke frem at det er Kvinnefronten som mener at sosial status skal registreres. Det står kun at de er i mot at det skal registreres. Men OK, vi kan alle formulere oss dårlig av og til. Mon tro om det er riktig at alder og bosted skal registreres eller om det bare er kvinnefronten som hevder det.. 😉

Pleym
Pleym
14 years ago

Eva, jeg formulerte meg tydeligvis dårlig, men rettet dette opp allerede i mitt første svar. Så hvorfor efterlyse nok et svar?

aasemarthe
aasemarthe
14 years ago

Jeg har ett spørsmål som jeg ikke klarer å finne svar på. Alder osv. er opplysninger helsevesenet sitter på når du kommer til konsultasjon/foretar abortinngrepet, men evt utdanning og yrke må vel pasienten oppgi selv? Så her er det jo fritt frem å lyve på seg doktorgrader i molekylær biologi, etikk og samfunnsmedisin eller avbrutt skolegang etter 6.klasse? Eller kanskje begge deler.

aasemarthe
aasemarthe
14 years ago

Liten edit: Eller kan de faktisk samle inn data fra andre registre?

Fra arkivet