Diverse, Magasin

Stem på presidentkandidat på VG-nett

Du kan nå stemme på presidentkandidat på VG-nett.

Kanskje gir du Ron Paul din stemme? Han er såvidt omtalt i VG, men ikke med på Dagbladets oversikter eller omtale (så langt).

Du kan stemme på ham på VG-listen over presidentkandidater.

Tags:

21 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Thor Børresen
Thor Børresen
14 years ago

Her kan du ta en test for å finne ut hvem du er mest enig med:

http://www.politicalbase.com/toolbox/&action=takePersonalityTest&testId=8

Kjartan
Kjartan
14 years ago

Eller kanskje gjev du stemma di til nokon som ikkje er fullt så moralsk autoritær og fordømmande?

Chris
Chris
14 years ago

At Ron Paul ikke er drømmelibertarianeren man skal ha det til, tipper jeg. 🙂

Chris
Chris
14 years ago

Vel, noen kan si han er moralsk autoritær i forhold til for eksempel abort. Hadde han sagt at det er et moralsk spørsmål hvor han er pro life men alle andre får mene det de vil, hadde det vært en ting, men han sier han er sterkt imot abort men at det bare ikke er føderalstatens oppgave fordi han er konstitusjonalist. Han finner heller ikke beskyttelse i grunnlovstillegg 14 (privatliv) for lover mot sodomi, og er generelt ganske dårlig til å holde libertarianske standpunkter høyt hevet, f.eks. «[The state has]the right to decide for itself how to regulate social matters… Read more »

IL
IL
14 years ago
Kjartan
Kjartan
14 years ago

Chris kom meg i forkjøpet, men det var hans autoritære sider på ein ikkje-økonomisk skala eg tenkte på. Ein mann som gøymer sine openbare anti-abort og anti-homofilisyn i ein retorikk om lokalt sjølvstyre (sjølv om einkvar med liberal ryggmargsrefleks bør kunne tenke seg fram til at vi her er inne på domenet om universelle rettar) og retten til liv sjølv om han talar varmt for dødsstraff, er ikkje tilstrekkeleg konsekvent liberal til at han får meg til å spele liberal-kortet. Men det var ein interessant link til artikkelen frå The New Republic. Haha. Den sat gnålet om gullstandard, skepsisen mot… Read more »

Bent Johan Mosfjell
Admin
14 years ago

Jeg synes det er interessant hvordan mange stiller spørsmålstegn ved Ron Pauls liberalitet. Jeg har tidligere innrømmet at han ikke er perfekt, men hvem kjenner en perfekt liberal kandidat med en oppslutning over noen ganske få promille? Ron Paul har et par tre hangups der han ikke er helt liberal. De to viktigste er abort og innvandring. Til den første kan det sies at jeg kjenner svært mange norske liberalister som er mot abort, så hans standpunkt er ikke uvanlig blant liberalister. Til det andre kan sies at den amerikanske debatten er helt annerledes enn den norske. Den handler ikke… Read more »

Reidar
14 years ago

Bra innlegg Bent. Jeg vil bare bemerke et par ting. Når det gjelder innvandring er jeg helt på linje med Paul. På mandag hadde CNN en reportasje med Lou Dobbs der det ble bekreftet at meksikanske innvandrere, selv de som jobber i lavtlønte jobber som har gått ned med 5% i lønnsnivå)mottar mere fra staten enn de bidrar med fra skatt. Jg visste dette fra før i og med at «konspirasjonsteoretikeren» Alex Jones har snakket mye om det. Helt riktig. Hvordan kan man kjempe for frihet med fri migrasjon når konsekvensene blir den ufrihet amerikanske borgere føler når de må… Read more »

Bent Johan Mosfjell
Admin
14 years ago

Nei, Liberaleren driver ikke med konspirasjonsteorier…

Reidar
14 years ago

Jasså. Så 0 stemmer til Ron Paul i flere valgdistrikt med flere hundre avgitte stemmer er konspirasjonsteorier?

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Problemet til Paul har ikke vært hans standpunkter, men endel av hans rabiate tilhengere. Paul hadde nok gjort lurt i å ta et klart oppgjør med de allerede etter 5.november. Desverre så har konspirasjonseoretikerne skremt vekk velgergrupper og gjort at mange av hans andre tilhengere har mistet motivasjonen. Jeg lurer også på hvilke kandidater Kjartan mener er bedre enn Paul ut fra et liberalt ståsted. Jeg syns det er merkelig at kritikken mot Paul stort sett holder et veldig lavt nivå – det er mer som hetsing og billige poenger enn som en skikkelig debatt om hans standpunkter. Og hvorfor… Read more »

Wilhelm Hagerup
14 years ago

Hei Et poeng må jeg ta opp: Det sies at «abort bør være lov», altså i en liberalistisk stat. Det innebærer at man ser på abort som et valg som angår individets eget verdisyn, og som ikke bryter andres tilsvarende rettigheter. Med abort er dette diskutabelt, eftersom det er et levende foster med i bildet. På hbilket tidspunkt i utviklingen et foster blir et menneske er høyst diskutabelt og ikke noe man kan ta lett på. I det øyeblikket fosteret er å regne som et menneske er abort både moralsk forkastelig og ulovlig; ikke minst må det være det i… Read more »

Reidar
14 years ago

Hva mener du med konspirasjonsteoretikere som støtter Paul og hva innebærer det etter din mening? Du sier at kritikere av Paul kommer med hetsing og billige poeng, men så gjør du det samme med en ikke nærmere angitt gruppe med tilhengere av Paul. Det er et utbredt problem i samfunnsdebatten, ikke minst i Norge, at kontroversielle tema blir behandlet med merkelapper og skjellsord av de som mener de besitter kunnskap om hva som er tilfelle og ikke tilfelle i et hvert spørsmål. Videre at man ikke øser av sin innsikt og forteller hvorfor en mening er så utenkelig at det… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Hvem refererte Paul til i det sitatet? Du trenger bare å gå inn på f.eks http://www.ronpaulforums.com så ser du at en stor andel av innleggene handler om konspirasjonsteorier. De gir ingen mening og er uten bevis, men når disse personene legger inn kommentar etter kommentar til artikler på nettet, blogger, ringer inn til debattprogrammer osv med påstander som det ikke fins fnugg av bevis for så går det utover Ron Paul. Med slike tilhengere er det vanskelig for han å bli tatt seriøst, og lett for hans motstandere å latterliggjøre han. Og bevisbyrden er faktisk på de som roper opp… Read more »

Reidar
14 years ago

Her har vi det gående igjen, påstander om personer som skriver om konspirasjonteorier uten å fortelle hva det dreier seg om, menn fra Mars eller at Federal Reserve er en privat sentralbank. Hva gir ingen mening og er uten bevis? Har du studert alle disse tingene? I så fall får du komme opp med bevisene dine for at det ikke er sant. Meningsmålingene var overhodet ikke som resultatet. Ron Paul hadde 12-15% før valget og 8% etter. Jeg snakker ikke om å vinne et valg men om at det skal gå redelig for seg. Det er ikke bevisbyrden men kostnadene… Read more »

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Så jeg skal bevise at det er en konspirasjonsteori, i stede for at du beviser påstandene? Det er vel ganske typisk for de som ivrer for sånt tøv. Og om Paul hadde ment at det var valgfusk så hadde han vel betalt de 67000 som du nevner, tross alt har han samlet inn nesten 30 millioner dollar. Så det må bevises hvordan det er blitt gjort og hvem som står bak. I stede for at det kastes frem masse som man må være ganske så mentalt forvirret for å feste lit til. Det var den samle regla etter strawpollen i… Read more »

Bent Johan Mosfjell
Admin
14 years ago

Takk til Bigboyen for å ha ryddet opp i Reidars forvirring knyttet til meningsmålingene. Lengre oppe skriver Reidar: «Jasså. Så 0 stemmer til Ron Paul i flere valgdistrikt med flere hundre avgitte stemmer er konspirasjonsteorier?» Dette er feil! Paul fikk stemmer i alle valgkretser (Eneste unntak er Dixville, Millsfield og Wentworth’s Location, men der ble det bare avgitt henholdsvis 7, 5 og 5 stemmer). Du finner tallene fra alle kretsene hos CNN: http://www.cnn.com/ELECTION/2008/primaries/results/county/#NHREP Eller er også CNN med på den store konspirasjonen for å hindre at Paul får 13% istedenfor 8%? Bigboyen har helt rett i at det er et… Read more »

Reidar
14 years ago

Så til den almektige Bent Mosfjell som vet hva som er riktig fordi han ser på CNN, men er så elskverdig at han bruker av sin verdifulle tid og energi på å rettlede en forvirret mann som meg. I de opprinnelige tallene som ble sendt ut, manglet Paul 31 stemmer i Sutton og etter at folk som hadde stemt på Paul protesterte, ble dette undersøkt nærmere: Vote fraud expert Bev Harris contacted the head clerk in Sutton, Jennifer Call, who was forced to admit that the 31 votes Ron Paul received were completely omitted from the final report sheet, claiming… Read more »

Nei til FN
Nei til FN
14 years ago

Så bra det er at Ron Paul vil melde USA ut av FN! Er det ingen som har undret seg over det postulat som eksisterer globalt (og som vi ser hver eneste dag her i Norge) om at FN er en fredsinstitusjon? Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke vet alt om FN; faktisk vet jeg svært lite om denne inter-/overnasjonale institusjonen stiftet i 1945. Jeg har imidlertid kommet frem til at det er en viss sannsynlighet (kall meg gjerne konspirasjonsteoretiker nå, men svar heller da på de faktiske eller relativt sannsynlige forhold jeg henviser til) for… Read more »

Fra arkivet