Ukategorisert

Dagbladet.no setter grenser

Dagbladets utestengelse av Tore Tvedt er et bevis for at den private eiendomsretten kan og skal sette begrensninger på ytringsfriheten.

Denne uken valgte redaktør for Dagbladet.no, Even Teimansen, å utestenge Vigrid-lederen Tore W. Tvedt fra Dagbladet.no’s kommentarsystem. Dette er i tråd med prinsippet til Liberaleren der vi ønsker full ytringsfrihet, der kun eiendomsretten setter begrensningene. Det er Dagbladet.no som skal bestemme hva som skal være mulig å publisere på nettstedet.

Sensuren til Dagbladet.no sørger ikke for at ufyselige meninger og fordommer forsvinner. Tore Tvedt vil finne nye arenaer, blant annet eget nettsted. På den måten vil det fortsatt være mulig å bevise manglende kvaliteter i fordommene som han sprer.

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Cæsar
Cæsar
14 years ago

I likhet med Nullskatte-Gro lider også SV-Dagbladet av en total mangel på valutta i kjelleren. Dagbladet utestenger en nasjonalsosialist fra nettstedet, m de sosialistene og marxistene har fortsatt fritt spillerom. Det synes atså å være itråd med Dagbladets politikk tdet e e rit å mene at alle høyrefolk bør sendes til Sibir, mndt er oastelig å mene at alle jøder bør sendes ut av Norge. Personlig mener jeg at både jonalsosialistiske og eae sosialistiske meningene deler frsteplassen når det jder gudsforlatt hjernespinn, med SV-Dagbladet påe id tredjeplass. Det er også interessant å merke seg journalistenes påfallende villighet il å vitne… Read more »

Birger Emanuelsen
14 years ago

Hei Cæsar, jeg tror du vil oppdage at vi har publisert en rekke innlegg fra det du kaller høyrefolk om du bare leter (søkemotoren på db.nos forside kan være et greit sted å gjøre research). Vi oppfordrer ingen til å reise til Sibir, men til å bidra med leserinnlegg, kommentarer og som kilder. «SV-Dagbladet» er selvfølgelig en behagelig merkelapp for deg og fiendebildet ditt, men jeg må med skam bekjenne at jeg ikke kjenner meg like godt igjen. Å trekke inn kildens tidligere runder i rettsvesenet er naturlig fordi det er snakk om rasistiske ytringer. Om han var dømt for… Read more »

Pleym
Pleym
14 years ago

Siden Liberaleren har skrevet om saken, har jeg valgt å skrive om den på min VG-blogg (www.vgb.no/1207)

Bent Johan Mosfjell
Admin
14 years ago

Det er interessant å merke seg at folk som forsvarer folk a la Tvedt ofte har en språkføring som står til innholdet i argumentasjonen…

Fredrik Mellem
14 years ago

Kommentar nr 4 tiltredes.

spenn
spenn
14 years ago

Klassekampen reklamerer på byens trikker, Dagbladet benytter seg (eksemplarisk) av sin private eiendomsrett, det snør i Baghdad og solen skinner i Oslo! 🙂

Per
Per
14 years ago

Dagbladet benytter seg av sin eiendomsrett til å bestemme hvem som skal få ytre seg på deres nettsider. Det er de i sin fulle rett til å gjøre. Hadde jeg vært i deres sted ville heller ikke jeg ha hatt den dritten Tore Tvedt spyr ut på trykk på mitt nettsted.

Cæsar oppfordres forøvrig til å lese gjennom kommentarene før de publiseres. Det ser ut til å mangle mange bokstaver, noe som gjør at enkelte deler av kommentarene blir vanskelige å lese (gjelder også tidligere kommentarer).

Peter
Peter
14 years ago

Helt enig med kommentarer 2-7.

Dagbla’ skal naturligvis bestemme suverent over egne sider. At Tvedt bidrar til å forsøple viktige debatter er en meget god grunn til å utelukke ham.

Imidlertid bør hr Tvedt ha anledning til dumme seg ut på egne sider. At noen blir støtt over gal manns tale må man tillegge liten vekt.

Hvordan stiller andre seg til dette? Høyesterett har jo før jul innsnveret retten til å ytre rasistiske utsagn.

Fredrik Mellem
14 years ago

Til det siste vil jeg si at jeg for egen del bør passere som rimelig liberal på dette punktet. (Se eksempelvis toppsaken min om «Respekt for Tor Erling Staff»)

Jeg synes det meste skal tillates – også ubehageligheter av ulik karakter. Selvsagt! Derimot finner jeg det naturlig å sette en grense der noen fremsetter individuelle eller kollektive trusler. Enten det skjer direkte eller indirekte.

Fra arkivet