Ukategorisert

Norge har dårlig personvern

Ifølge The Privacy and Human Rights Report for 2007 preges Norge av systematisk mangel på personvernsikring.

Mange land får bedre resultat enn Norge, blant annet Brasil, Latvia, Tsjekkia, Polen, Romania, Ungarn, Slovenia og Estland. Rapporten tar for seg forholdene i mange land.

Kriteriene for rapporten er blant annet synlig overvåking, avlytting av arbeidsplasser, lagring av teknisk informasjon og informasjon om passering av grenser.

Se rapporten.

Politikerne skryter ofte når Norge gjør det godt i internasjonale undersøkelser. Da er det også greit å minne om hver gang vi gjør det dårlig. I tillegg er personvern utrolig viktig for liberalister, og det er trist at mange land får dårlige karakterer i rapporten.

Les mer om Privacy International, gruppen som har utarbeidet undersøkelsen.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Emil
Emil
14 years ago

Saken under viser vel så godt som noe hvor vi er på vei i Norge.

http://www.dagbladet.no/dinside/2008/01/10/523498.html

Det som er så vanvittig tragisk, er at de aller fleste stikker hodet i jorda og føler at det ikke angår dem. Kun venstre uttalte seg kritisk om dette da det først var oppe.

Skriv under på oppropet i det minste!

Nei til FN og EU, ja til personvern!
Nei til FN og EU, ja til personvern!
14 years ago

Merk også at Norge sorterer blant de verste (!) landene i verden i følgende kategorier: «Data-sharing» (personvern med hensyn til dataopplysninger), «Surveillance of Medical, Financial and Movement», samt «Border and transborder issues». På tide å gjøre noe drastisk som enkeltborger for å påvirke Stortinget? Det er ingen tvil (i hvert fall svært liten) om at den norske Grunnloven har blitt systematisk undergravet siden 1814, men spesielt i det 20. og 21. århundret gjennom innføringen av en rekke lover som tydeligvis har påvirket personvernet i svært negativ retning (altså generelt sett «Systematic failure to uphold safeguards» eller enda verre i de… Read more »

Fra arkivet