Ukategorisert

Overvåking reduserer ikke kriminaliteten

En internasjonal undersøkelse viser at kameraovervåkning av bykjernene ikke minsker kriminaliteten. Det kom frem i en undersøkelse som Jyllandsposten viser til i dag.

Undersøkelsen er foretatt i 22 storbyer, og det kan ikke påvises en sikker statistisk effekt på redusert kriminalitet på grunn av kameraovervåkning av bykjernene.

Politiinspektør i København, Hanne Bech Hansen, mener kameraovervåking er en trossak. Hun står fast på planen om å sette opp kamera på gater som har høy kriminalitet. Om det ikke senker kriminaliteten, mener Bech Hansen at det forenkler politiets arbeid med å finne skyldige og fremlegge bevis mot en del av dem som har begått straffbare handlinger.

Anders Albrechtslund, forsker i overvåking ved Aalborg universitet, mener politikernes og politiets forventninger til overvåking er urealistiske. Til Jyllandsposten sier forskeren at det ikke finnes belegg for så høye målsetninger som politiet har med kameraovervåking. For egen regning legger Liberaleren til at personvernet er taperen.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.