Ukategorisert

Overvåking reduserer ikke kriminaliteten

En internasjonal undersøkelse viser at kameraovervåkning av bykjernene ikke minsker kriminaliteten. Det kom frem i en undersøkelse som Jyllandsposten viser til i dag.

Undersøkelsen er foretatt i 22 storbyer, og det kan ikke påvises en sikker statistisk effekt på redusert kriminalitet på grunn av kameraovervåkning av bykjernene.

Politiinspektør i København, Hanne Bech Hansen, mener kameraovervåking er en trossak. Hun står fast på planen om å sette opp kamera på gater som har høy kriminalitet. Om det ikke senker kriminaliteten, mener Bech Hansen at det forenkler politiets arbeid med å finne skyldige og fremlegge bevis mot en del av dem som har begått straffbare handlinger.

Anders Albrechtslund, forsker i overvåking ved Aalborg universitet, mener politikernes og politiets forventninger til overvåking er urealistiske. Til Jyllandsposten sier forskeren at det ikke finnes belegg for så høye målsetninger som politiet har med kameraovervåking. For egen regning legger Liberaleren til at personvernet er taperen.

Mest lest

Arrangementer