Ukategorisert

Sann historie fra en ung liberalist

Eirik Aleksander Kleive Voll, sentral i Liberalistisk Ungdom, har fått på trykk en historie i Aftenposten. Bidraget heter Skjema- og byråkratveldet.

Kleive Voll forteller om en ung og idealistisk gutt som skulle registrere en organisasjon i Brønnøysundregistrene. Gutten trodde operasjonen skulle være enkel, men der tok han feil. Time etter time gikk med på å oppfylle statens krav til registrering. Da gutten antok at oppdraget var utført, kom feilmeldingene. Historien ebber ut med at en byråkrat melder seg for å hjelpe til med å etablere organisasjonen. Byråkraten sendte skjemaet i tre eksemplar til gutten som måtte bruke enda flere timer for å få registrert organisasjonen som han så gjerne ville danne. Historien avklarer ikke om organisasjonen til slutt ble godkjent av Brønnøysundregistrene.

Eirik Aleksander Kleive Voll mener registreringen hindrer nyskapning. Operasjonen som gutten måtte igjennom gjelder for de fleste andre som skal følge regelverket som politikerne har vedtatt. Liberalisten mener at personer som prøver å skape verdier blir motarbeidet av byråkrater som sitter og bestemmer hvem som skal få lov til å eksistere. Kleive Voll legger til at dette bare var et lite eksempel, men helt sikkert ikke det verste. Han avslutter med spørsmålet om hvor eiendomsretten er, når man ikke engang har lov til å bygge en bod i sin egen hage uten tillatelse?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer