Ukategorisert

Sann historie fra en ung liberalist

Eirik Aleksander Kleive Voll, sentral i Liberalistisk Ungdom, har fått på trykk en historie i Aftenposten. Bidraget heter Skjema- og byråkratveldet.

Kleive Voll forteller om en ung og idealistisk gutt som skulle registrere en organisasjon i Brønnøysundregistrene. Gutten trodde operasjonen skulle være enkel, men der tok han feil. Time etter time gikk med på å oppfylle statens krav til registrering. Da gutten antok at oppdraget var utført, kom feilmeldingene. Historien ebber ut med at en byråkrat melder seg for å hjelpe til med å etablere organisasjonen. Byråkraten sendte skjemaet i tre eksemplar til gutten som måtte bruke enda flere timer for å få registrert organisasjonen som han så gjerne ville danne. Historien avklarer ikke om organisasjonen til slutt ble godkjent av Brønnøysundregistrene.

Eirik Aleksander Kleive Voll mener registreringen hindrer nyskapning. Operasjonen som gutten måtte igjennom gjelder for de fleste andre som skal følge regelverket som politikerne har vedtatt. Liberalisten mener at personer som prøver å skape verdier blir motarbeidet av byråkrater som sitter og bestemmer hvem som skal få lov til å eksistere. Kleive Voll legger til at dette bare var et lite eksempel, men helt sikkert ikke det verste. Han avslutter med spørsmålet om hvor eiendomsretten er, når man ikke engang har lov til å bygge en bod i sin egen hage uten tillatelse?

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
14 years ago

Jeg syns det er håpløs å bo i norge mht. sex hysteri, idioti, «kriminelle» politikere og byrådkrater, konservative kristne fundamentalister som vil «verne» om kristne verdier og TVINGER det over på andre – fordi kristne vet hva som er best og rett …
Tror det er nok best å opprette en stat som ikke tar parti i noens religiøse ideologier, forby religiøse partier ( KRF vil bli fjernet med det første ) …

Da ser jeg frem til et bedre norge !

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
14 years ago

Piris, da – det er knapt liberalt å ønske å forby folk å danne politiske partier basert på -eksempelvis- religiøst ståsted.

Med det sagt, så har religiøst funderte lover ingenting i lovverket å gjøre – det er en ganske annen sak.

Uansett – ‘konservative kristne fundamentalister’ er en meget, meget marginalisert gruppe i dagens Norge.

Piris
Piris
14 years ago

Odd – det er nettopp det jeg mener ! «Religiøst funderte lover skal ikke innsettes i lovverket» .. Tyrkia har forbudt religiøse partier .. selvfølgelig skal folk få danne partier som de vil, men helst ser jeg bort ifra at deres partier tar parti med religiøse standpunkter !

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
14 years ago

Beklager, jeg synes det ser ut som om du skriver det motsatte…

Om man først har organisert seg i et parti ut fra en eller annen fellesnevner – eksempelvis religion – er det jo naturlig å bruke den tyngden partiet gir til å søke å endre samfunnet i den retning man måtte ønske. Det er jo det alle partier gjør.

At religiøse mennesker skal nektes denne retten simpelthen fordi de er religiøse, fremstår fortsatt som lite liberalt.

Fra arkivet