Ukategorisert

Triksing og miksing

Statens ordninger med konsesjoner og støtteordninger er årsaken til en trikse- og miksekultur. Liberaleren har skjønt at reguleringer ikke fungerer, og at disse har en rekke forutsette og uforutsette bivirkninger.

Dagens store sak i Nord-Norge har vært at en lærer har meldt barn og ungdommer inn i en sjakklubb. Det har han sannsynligvis gjort for at sjakklubben skal beholde lotteritillatelsen, en statlig tillatelse som kan bety mye penger for lag, foreninger og organisasjoner. Både Altaposten og NRK har dekket denne saken i dag.

Det er trist at kun liberalister går til kjernen av problemet og forsvarer en liberal løsning. Dersom lotteriloven ble avviklet, ville det ikke vært nødvendig med triksing og miksing for å få nødvendige statlige tillatelser til å drive med inntektsbringende arbeid. Uten et detaljert regelverk, ville ikke organisasjoner, i alle fall ikke i stor grad, operert med en fiktiv medlemsmasse.

Liberaleren har påpekt dette tidligere, men vi gjør det gjerne igjen. Menneskene tilpasser seg begrensninger, og de fleste av oss gjør mye for å omgå begrensninger vedtatt av politikerne. Juksemedlemskap er prisen vi må betale for en restriktiv lotterilov.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer