Ukategorisert

Datatilsynet: Send epost til Stortinget!

Liberaleren fikk svar fra Datatilsynet i nettmøtet hos Dagens Næringsliv. Vi spurte om den mest effektive motstandsformen mot direktivet.

Datatilsynets Leif T. Aannesen gav oss svar da vi stilte dette spørsmålet:

Beste virkemiddel mot direktivet
Innsendt av: Per Aage Pleym Christensen

Det er stor motstand mot at direktivet blir en del av norsk lov. Bloggeren Vox Populi har lansert et opprop, nettavisen Liberaleren har lansert en epostkampanje mot regjeringen og Stortinget, og på Facebook har den største av gruppene mot direktivet nå 12000 medlemmer.

Hva tror du den mest effektive kampformen mot direktivet vil være?

Kan Datatilsynet lenke til oppropet og epostkampanjen på sin hjemmeside?

Mvh. Pleym, redaktør Liberaleren

Kontakt din stortingsrepresentant
Det er Stortinget som til sist vil ta stilling til implementering av direktivet. Send forventningene til den du var med å velge inn på tinget. Dette kan enten skje gjennom partiapparatet eller ved e-post til representanten. Jeg tror ikke det skader om at vi minner dem om at en del velgere faktisk er opptatt av dette og har forventninger.

Leif T. Aanensen

Resten av spørsmålene og svarene kan du lese her.

Husk Liberalerens kampanje mot datalagringsdirektivet.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Knut Johannessen
14 years ago

Oppdatering: Snakket i går med Tormod Ingul hos «Schrødingers katt». De vurderer å fokusere på digitale spor og overvåkning i ett program og ville vite mer om oppropet, engasjementet etc. Han hadde vært i kontakt med Datatilsynet, som var overrasket over, og tydeligvis glade for at så mange hadde underskrevet oppropet. 8000 er nå passert og kanskje får vi flere av de 12500 på Facebook-gruppen til å signere også.

viljar
14 years ago

Vi får ta ibruk gode gamle postvesenet da…

Pleym
Pleym
14 years ago

Bra Knut! Og kanskje vi får de 12000 til å sende epost til sine stortingsrepresentanter… Da merker de det nok..

Peder Ås
14 years ago

Dette er en fin måte å bruke EU-midler på. Hvem trenger vel veier, jernbane og undervisning når man kan sette tusenvis av folk til å kontrollere hva folk gjør. Det tar vel en uke, kanskje to, så er det på plass et program som kontakter tilfeldige web-sider og laster ned informasjon. Dersom alle kjører dette programmet, vil det bli umulig for myndighetene å vite hva folk faktisk har gjort. Programmet vil være fullt lovlig, med mindre de lager noen nye regler. Klart det vil sløse litt nettbredde, men hva vil man ikke ofre for privatlivet. 12500 på Facebook? Dersom alle… Read more »

Per
Per
14 years ago

Det er nå merkelig at man registrerer seg i Facebook-gruppen UTEN å skrive under på oppropet. Synes nå jeg da…

Pleym
Pleym
14 years ago

Det kan jeg være helt enig i, Per! Men Liberaleren understreker at vi ikke ser noen motsetning mellom å signere oppropet til Vox, melde seg inn i en eller flere av Facebook-gruppene, eller sende vår tekst som epost til statsråder og stortingsrepresentanter.

Det er bare å sette igang! Og oppfordre alle på sin adresseliste til å gjøre det samme!

trackback
14 years ago

[…] i bransjeorganisasjonen IKT-Norge – Leif T. Aanensen, avdelingsdirektør i Datatilsynet (deltok i nettmøte hos DN) – Øystein Flagstad, advokat og partner i Advokatfirmaet Grette, spesialist på personvernspørsmål – […]

trackback
14 years ago

[…] å nevne kampanjen og stille spørsmål om den mest effektive motstanden, blant annet på nettmøter som Dagens Næringsliv og Aftenposten har hatt om direktivet. Datatilsynet stilte hos DN, personvernkommisjonen hos […]

Fra arkivet