Ukategorisert

Sylvi Listhaug lyver

På Tabloid i kveld kom FrP-politikeren med en interessant opplysning om SVs skolepolitikk

For det første har jeg lest SVs program på skoleområdet. Det står ikke et ord om kunnskap, men det står massevis om lek og moro.

SVs Lisbeth Rugtvedt svarte med at det rett og slett ikke var sant det Listhaug sa. Liberaleren har gått til SVs program og sjekket hva som faktisk står der. Du finner den aktuelle delen av programmet her, og vi siterer:

«SV ønsker elever som er kunnskapsrike, tenker kritisk og reflekterende. … Fokus må flyttes fra testing av ferdigheter til en mer mangfoldig og individuelt tilrettelagt opplæring og kunnskapsbygging.»

Sylvi Listhaug snakket rett og slett ikke sant. Formålet med å skrive denne artikkelen er todelt.

1) Det er nyttig å få bekreftet at den etiske standarden til sentrale politikere ikke er særlig høy. Halvsannheter, fordreininger og selektiv utvelgelse av fakta er vanlig, men det er sjelden at politikere er så dumme at de avslører seg så direkte.

2) Det blir interessant å merke seg hvilke konsekvenser Sylvi Listhaugs løgnaktige opptreden får. Mitt tips er: Ingen overhodet. Og dét forteller også mye om politikkens vesen.

Svindel bør være forbudt og privat svindel er hovedsaklig forbudt (selv om man stadig leser om slikt i forbindelse med postordesalg, husbygging m.m.). I politikken er det derimot en legalisert og naturlig del av spillet. Politikere holdes på ingen måte individuelt ansvarlig for sine løfter. Det er fritt frem for jug og fanteri.

Dette er faktisk en viktig grunn til at liberalister er svært skeptiske til statlig virksomhet. Politikken er ikke befolket av de rene og ranke, men av de sleipe med spisse albuer. Unntak finnes, men tendensen er helt tydelig. Gi oss frihet, ikke politikk!

Mest lest

Arrangementer