Ukategorisert

Går Sponheim i fellen?

Venstres leder har ifølge VG søndag sendt et brev til samferdselsminister Liv-Signe Navarsete (SP) og krevet at hun går mot politiets ønske om lagringstid.

Fra VGs artikkel:

«Venstre-leder Lars Sponheim er klar i sitt råd til Navarsete: Si nei til datalagring i mer enn seks måneder.

– Vi innser også at personvern av og til må vike i kampen mot terror og organisert kriminalitet, men datalagringsdirektivet går altfor langt i å gripe inn i vanlige borgeres rett til privat kommunikasjon, mener Sponheim.

Han har nå sendt brev til Sp-statsråden der han ber henne avklare hva regjeringen mener om spørsmålet.

– Terrorister ønsker å spre frykt og å undergrave vårt åpne og liberale samfunn. Hvis vi stadig innskrenker personvernet i terrorbekjempelsens navn lar vi dessverre terroristene vinne kampen, skriver Sponheim i brevet til Navarsete.»

Dermed kan det se ut som om Lars Sponheim går i en felle sikkert flere kan komme til å gå i: Hensikten er helt åpenbar – EU direktivet skal gjennomføres i Norge.
Det gjør man ved å stille krav om 12 mnd lagringstid for innsamlede data. I håp om at de som går imot denne tidsperioden istedet aksepterer 6 måneders lagringstid, noe som er direktivets innhold.

Slik vil politikerne politikerne sørger for at personvernet smuldrer, på grunn av at man må bygge opp en enorm overvåking for å bekjempe kriminalitet og terror – istedenfor å høre på Datatilsynet, Norsk Presseforbund og andre som advarer mot konsekvensene av direktivet.

Vi vil advare Venstres leder og andre som faktisk er opptatt av personvernets kår her til lands om å falle for en så enkel taktikk.

Vår oppfordring til Lars Sponheim og andre forkjempere for personvern er klar: Støtt Liberalerens epostkampanje mot datalagringsdirektivet!
Vi venter naturligvis ikke at Sponheim skal sende epost til seg selv eller sine kolleger, men oppfordrer Venstre til å følge opp motstanden mot direktivet. Årets om ikke tiårets viktigste personvernsak!

Vi vil helst, og vi regner også med at Sponheim vil, slippe å svare sine barnebarn at «personvern – jo, det var en drøm vi hadde. Den ble ødelagt av politikere som sov i timen eller lot seg lure ut på glattisen.»

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Voodoo-king
Voodoo-king
14 years ago

Jepp simpel door in the face taktikk. Transportøkonomisk institutt slår fast at en bensinpris på 25kr literen er nødvendig for å redusere CO2 utslipp. Folk, dette er jo galskap. Til og med kristin halvorsen mener en så stor økning er urealistisk. I klimaforliket like etter økes bensin og diselavigften. Dette er ikke ille, 25kr literen er ille. 6 månders lagringstid er ikke ille, 12 månder er ille Terror = frykt, Klimakatastrofe = frykt børser som stuper = glede Det er trist å se hvor lett eliten leker med massen. Sakte men sikkert, steg for steg, litt fascisme her, litt sosialisme… Read more »

Pleym
Pleym
14 years ago

Nå var det ikke bensinprisen, men datalagringsdirektivet Sponheim uttalte seg om, og skrev brev til Navarsete om.

Voodoo-king
Voodoo-king
14 years ago

Godt poeng

Nei til datalagringsdirektivet
Nei til datalagringsdirektivet
14 years ago

Dette er et svært viktig poeng som kommer for lite frem i debatten. Det skal gis honnør til Liberaleren og avisens redaktør for å være så klar i sin tale som dette. Dette er et eksempel på at parti- og organisasjonspresse (i dette tilfellet for FRIDdmokratene) kan være viktigere for demokratiet enn de sedvanlige journalistiske publikasjoner Dagbladet, VG og Aftenposten. Så et spørsmål: Har vi egentlig NOEN stortingsrepresentanter som er mot direktivet i sin HELHET? Og er disse eventuelt villige til å legge ned veto og/eller la være å implementere direktivet, ikke bare sette seks måneder til maksimumsgrense? Min korrespondanse… Read more »

Pleym
Pleym
14 years ago

Her på Liberaleren har vi gjengitt svar fra André Dahl og Sonja Sjøli (begge Høyre), Dagfinn Sundsbø (SP) og Olav Gunnar Ballo (SV).

De to sistnevnte er jo en del av regjeringens grunnlag i Stortinget, så det er interessant hva et personvernopptatt parti som SV vil gjøre – og hva et svært EU-fiendlig SP vil gjøre.

Hvem har du fått svar fra?

Fra arkivet