Ukategorisert

Giske i motvind

Regjeringen får liten støtte i befolkningen om statlig spillmonopol, viser en undersøkelse som Visendi AS har gjort på vegne av Ansvarlig Spill.

Et flertall i befolkningen er imot lovforslaget fra Kultur- og kirkedepartementet, som vil redusere flere hundre tusen sportsinteressertes mulighet til å sette odds på idretter som fotball, skihopp og motorsport hos andre aktører enn Norsk Tipping. Motstanden mot spillmonopolet kommer frem i en ny undersøkelse for initiativet Ansvarlig Spill. Høringsfristen på forslaget ”forbud mot medvirkning til fjernspillvirksomhet i form av betalingsformidling for fjernspill uten norsk tillatelse”, går ut i dag 13. februar.

Hele 45 % av de spurte mener det er galt dersom norske banker skal forbys å gjennomføre transaksjoner mellom spillinteresserte nordmenn og andre lovlige spillselskaper på internett, slik Kultur- og kirkedepartementet har foreslått. Videre svarer over 50 % at de ønsker andre gevinstspillaktører velkomne, dersom disse bidrar til samfunnet og kontrolleres av myndighetene. Kun 26 % er delvis eller helt uenig i at andre selskaper bør få tilby sine tjenester.

–Dette viser tydelig at departementets ønske om å frata spillinteresserte friheten til å velge mellom ulike ansvarlige aktører mangler fotfeste i befolkningen. Vi mener det er rom for flere konkurrerende aktører og ønsker et konkurranseutsatt og regulert spillmarked i Norge fremfor å tviholde på fortidens monopol, sier Hans-Martin Nakkim fra initiativet Ansvarlig Spill til Liberaleren.

Tidligere undersøkelser har vist at bare 13 prosent av de spurte tror forslaget om transaksjonsforbud mellom banker og gevinstspillselskaper vil ha stor effekt i forhold til å begrense spillavhengighet, ifølge en pressemelding fra Ansvarlig Spill.

Ansvarlig Spill er en kampanje fra Betsson, Unibet, Ladbrokes og Expekt som skal få frem fakta om spill på nettet. Befolkningen er enig med spillselskapene og uenig med regjeringen som ønsker flere forbud.

Liberaleren mener kravet fra Ansvarlig Spill er moderat. Selskapene ønsker et konkurranseutsatt og regulert spillmarked. Det betyr en type konsesjon for å tilby tjenester. Det optimale hadde vært et fritt marked uten politisk innblanding.

Tags:

Mest lest

Arrangementer