Ukategorisert

Skedsmo Venstre mot direktivet

Skedsmo Venstre vedtok på sitt årsmøte en resolusjon mot datalagringsdirektivet. Lokallaget ber regjeringen avvente EUs interne rettsprosesser.

I uttalelsen, der deler av teksten er hentet fra tekstforslaget i Liberalerens epostkampanje, er det poengtert at regjeringen bør vente med eventuell implementering til man ser utfallet av rettsprosessene i EU. Disse prosessene handler om å få kjent direktivet ugyldig.

Hvis disse prosessene ikke fører fram, anbefaler Skedsmo Venstre at regjeringen benytter seg av reservasjonsretten i EØS-avtalen for å stanse direktivet.

Les hele resolusjonen her.

Leder i Skedsmo Venstre er Boye Bjerkholt. På sin blogg har han tidligere omtalt Liberalerens epostkampanje. Som EU-tilhenger mener han ikke overraskende at Norge som medlem kunne påvirket direktivet, og at motstanden nå kanskje kommer for sent. Han har derfor noen synspunkter på hva som er riktig taktikk.

Hele prosessen i EU forut for vedtaket om direktivet mener Bjerkholt at var noe spesiell. Du kan lese mer av hans beskrivelser her.

Mest lest

Arrangementer