Ukategorisert

Ingen grenser?

Hvis politikerne virkelig skal bruke skattefinansierte penger på kurs, burde finnmarkspolitikerne prioritert matematikk. Så dårlig er den økonomiske styringen i mange av kommunene i Finnmark.

Overskriften i Altaposten var Yes, we want to learn English!. Skribenten trodde lokalavisen skriv om et revynummer, men det var fra en debatt, fra et forslag der medlemmene i Vest-Finnmark Regionråd bestemte at medlemmene i rådet skal gå på kurs for å lære engelsk bedre.

Økonomisk er denne saken en bagatell. Et engelsk kurs for ordførere og rådmenn i en del finnmarkskommuner trenger ikke å bety de store kostnadene, men hva blir det neste som skattebetalerne skal betale for kommunetoppene? Grensene for hva en politiker skal holde på med utvider seg hele tiden. Toppen er foreløpig nådd med et interkommunalt språkkurs for politikere og byråkrater.

Det er mulig en del personer i Vest-Finnmark Regionråd har for dårlige kunnskaper i engelsk språk. Hva med private investeringer for egen kunnskap?

Vest-Finnmark Regionråd består av kommunene Alta, Kvalsund, Måsøy, Loppa, Hammerfest, Nordkapp og Hasvik.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
    Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
  • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
    Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.