Ukategorisert

Vil tvinge barn i barnehage

Det er ikke staten som skal styre barneoppdragelsen. Barnas beste skal ligge i foreldrenes hender.

Liberaleren publiserte en artikkel den 29. november 2007. I artikkelen spekulerte vi at på lang sikt er det dessverre mulig å se for seg barnehage som en del av grunnskolen. I dag, kun noen få måneder etter våre spekulasjoner, blir det kjent at Marianne Aasen Agdestein, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, ønsker obligatorisk barnehage for femåringene.

–Noen hevder at barnehager er i ferd med å bli en slags småskole med økt pedagogisk tilbud. Vi må kalle en spade for en spade og innrømme at det for femåringenes del er snakk om en førskole. Da bør dette tilbudet til femåringene bli obligatorisk, slik at de som trenger det mest gis dette tilbudet, sier Marianne Aasen Agdestein til Avisenes Nyhetsbyrå, ifølge Finnmark Dagblad.

Aasen Agdestein leder et internt Ap-utvalg som jobber med innspill til Arbeiderpartiets programkomité om framtidig familiepolitikk. Det betyr at det er en sentral, men litt ukjent politiker som ønsker større statlig innsats i barneoppdragelsen.

Liberaleren beklager at stortingsrepresentanten ikke skjønner at barnehage kun er ett av flere mulige alternativ for småbarnsforeldre. Det er ikke myndighetene som skal bestemme hva som er best for våre barn!

Mest lest

Arrangementer