Ukategorisert

FrP: Legg ned veto mot datalagringsdirektivet

Fremskrittspartiets landsstyre vedtok søndag 24.februar en usedvanlig klar resolusjon mot EUs datalagringsdirektiv.

FrPs landsstyre anbefaler regjeringen å legge ned veto mot datalagringsdirektivet, både av personvernhensyn og rettsikkerhetsprinsipper – og fordi overvåkning av hele befolkningen er dårlig utnyttelse av politiets ressurser.

FrPs landsstyre vedtok denne teksten:

«Legg ned veto mot datalagringsdirektivet

Norge er gjennom EØS-avtalen blitt tildelt en reservasjonsrett slik at man kan legge ned veto mot EU-direktiver landet ikke vil gjennomføre i norsk rett. Fremskrittspartiet mener Norge må bruke denne veto-retten til å avvise det såkalte datalagringsdirektivet. I dette direktivet vil EU pålegge Norge å lagre telekommunikasjonsdata til samtlige innbyggere i inntil 2 år. I praksis betyr dette at staten skal overvåke hvilke mobiltelefoner eller fasttelefoner som har hatt kontakt med hverandre, hvor ofte og hvor lenge ved hver kontakt.

Fremskrittspartiet vil bruke overvåking mot terrorisme og alvorlig kriminalitet. Datalagringsdirektivet vil imidlertid innføre en drastisk overvåking av folk flest, uavhengig av hva de kommuniserer om. Dette innebærer at man ser på mennesker som potensielle kriminelle, noe som strider mot prinsippet om at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist og retten til privatliv. Generell overvåking av alle landets innbyggere er dessuten lite målrettet, og er dermed en dårlig prioritering av politiets ressurser.»

FrPs medlemmer og velgere er naturligvis hjertelig velkomne til å delta i Liberalerens epostkampanje mot at EUs datalagringsdirektiv blir en del av norsk lov. Nå trenger ikke velgere og medlemmer påvirke sitt eget partis representanter, men det er fortsatt nok av andre på Stortinget å påvirke.

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gunnar Andreassen
13 years ago

Direktivet er for generelt, må jo være myntet på kriminelle og terrosrister – ikke absolutt alle som bor i Norge.

Knut Johannessen
13 years ago

Det var en god nyhet. Regner med at Jan Arild Ellingsen ikke var noe særlig fornøyd med vedtaket, men så er han jo ikke medlem av landsstyret.

Anonym
Anonym
13 years ago

Avlytting av kriminelle bør ikke være greit heller, derfor er det også bare tillatt ved kriminalitet som kan føre til tap av menneskeliv. Med den bakgrunn har man anledning til å bruke avlytting i drapssaker, større narkotikasaker og ved etterretning. At f.eks. cannabissaker anses å være alvorlig kriminalitet, er tåpelig- cannabis har nemlig aldri tatt noen liv i det hele tatt, da det ikke går an å dø av det. Og som politiet selv innrømmer, er teorien om at det fører til sterkere stoffer langt på vei bevist å være feilaktig. Mange av de rusmidlene som er mer farlige sin… Read more »

trackback
13 years ago

[…] Ungdom fikk i helgen FrPs landsstyre med seg på en resolusjon som ber regjeringen legge ned veto mot at EUs datalagringsdirektiv blir en del av norsk lov. Ove […]

anonym
13 years ago

Litt ironisk at FRP er mot det, samtidig som de er for overvåkning av terrorister.

Men bra at de er imot det……..

Norge trenger et nytt fornuftig politisk parti som tar avstand fra totalovervåkning og unødvendige tiltak ( vi lever tross alt i et av verdens minst kriminelle land) og hvorfor skal overvåkning da bli så veldig viktig?

Det har heller aldri vært noe terroristangrep i Norge så dette er en idiotisk unnskyldning.

Vi lever tross alt ikke i kriminelle USA

trackback
13 years ago

[…] har vært kritisk til direktivet og er bekymret over at det går for langt i å overvåke […]

trackback
12 years ago

[…] direktivet er dog for skummelt og farleg til at vi kan gå med på det. Til og med Frp er mot, saman med Krf, Venstre og sjølvsagt Sp og […]

trackback
12 years ago

[…] av dem. Datatilsynet er med ham. SV også. Da skulle man kanskje tro at FrP er for. Det er de ikke. FrP er også mot. Og KrF.  Og Senterpartiet. Til og med Høyre er kritisk til […]

Fra arkivet

 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.