Ukategorisert

Politikere og ytringsfrihet

I festtaler ønsker politikerne at journalister skal gjøre jobben sin. I virkelighetens verden er noen politikere imot ytringsfrihet.

Sametingsrepresentant Janos Trosten har anmeldt NRK-journalisten Eilif Aslaksen.

–Journalist Eilif Aslaksen har ved gjentatte anledninger bevisst forsøkt å belyse meg som person på en måte som jeg oppfatter som svært ærekrenkende. Aslaksen har også lagt seg på en linje der han farer med udokumenterte påstander om meg som person og som politiker. Han forfekter sin rett til å beskrive meg som politisk person og som menneske ved å skjule seg bak tittel journalist, skriver Trosten i en pressemelding.

Ifølge Finnmark Dagblad tar journalisten anmeldelsen rolig. Han frykter ikke konsekvensene.

Slik skribenten vurderer situasjonen, har Trosten en svært dårlig sak. Anmeldelsen er sløsing med skattebetalernes penger. Politiet bør bruke minimalt med tid på saken. Anmeldelsen er et angrep på ytringsfriheten, en frihet som er viktig for Janos Trosten som er radikal i samiske spørsmål.

Saken kunne vært interessant om Janos Trosten vinklet det hele inn på statsinstitusjonen NRK som uten tvil kan tråkke på en del av dem som finansierer institusjonen gjennom TV-skatt. Den debatten ønsker ikke Janos Trosten, og dermed får han ikke støtte fra Liberaleren.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
14 years ago

Politiet ønsker å stenge NorCan.org – norsk cannabisforum, som er et forum der man diskuterer cannabis og dyrking av cannabis. Omsetning er ikke tillatt på forumet. Allikevel vil altså politiet stenge dette nettstedet. Det må kunne være lov å være uenig med loven, og også diskutere ulovlige emner, uten å bli forfulgt i et demokrati. Også dette bør være beskyttet av ytrnigsfriheten. De ønsker også å forby utstyr for å dyrke cannabis, selv om dette er akkurat det samme man bruker for å dyrke tomater.

Er vi på vei mot en polistat i Norge?

Piris
Piris
14 years ago

Politikere bruker vikarierende argumenter for å kneble ytringsfriheten på de fleste områder ! De kan forby det de ikke liker og sørge for at det går i retning de ønsker ! Politisk inngrep i personlig frihet har en rekke bivirkninger. Lover og regler fungerer ikke !
Moralkrav og pekefingre fra moralister, sosialister, kristendomfundamentalister, og hyklere ( de som er redd for seksualiteten ) om fellessamfunnets hensyn er en parasitt !

Fra arkivet