Ukategorisert

Politikere og ytringsfrihet

I festtaler ønsker politikerne at journalister skal gjøre jobben sin. I virkelighetens verden er noen politikere imot ytringsfrihet.

Sametingsrepresentant Janos Trosten har anmeldt NRK-journalisten Eilif Aslaksen.

–Journalist Eilif Aslaksen har ved gjentatte anledninger bevisst forsøkt å belyse meg som person på en måte som jeg oppfatter som svært ærekrenkende. Aslaksen har også lagt seg på en linje der han farer med udokumenterte påstander om meg som person og som politiker. Han forfekter sin rett til å beskrive meg som politisk person og som menneske ved å skjule seg bak tittel journalist, skriver Trosten i en pressemelding.

Ifølge Finnmark Dagblad tar journalisten anmeldelsen rolig. Han frykter ikke konsekvensene.

Slik skribenten vurderer situasjonen, har Trosten en svært dårlig sak. Anmeldelsen er sløsing med skattebetalernes penger. Politiet bør bruke minimalt med tid på saken. Anmeldelsen er et angrep på ytringsfriheten, en frihet som er viktig for Janos Trosten som er radikal i samiske spørsmål.

Saken kunne vært interessant om Janos Trosten vinklet det hele inn på statsinstitusjonen NRK som uten tvil kan tråkke på en del av dem som finansierer institusjonen gjennom TV-skatt. Den debatten ønsker ikke Janos Trosten, og dermed får han ikke støtte fra Liberaleren.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer