Ukategorisert

Politikere og ytringsfrihet

I festtaler ønsker politikerne at journalister skal gjøre jobben sin. I virkelighetens verden er noen politikere imot ytringsfrihet.

Sametingsrepresentant Janos Trosten har anmeldt NRK-journalisten Eilif Aslaksen.

–Journalist Eilif Aslaksen har ved gjentatte anledninger bevisst forsøkt å belyse meg som person på en måte som jeg oppfatter som svært ærekrenkende. Aslaksen har også lagt seg på en linje der han farer med udokumenterte påstander om meg som person og som politiker. Han forfekter sin rett til å beskrive meg som politisk person og som menneske ved å skjule seg bak tittel journalist, skriver Trosten i en pressemelding.

Ifølge Finnmark Dagblad tar journalisten anmeldelsen rolig. Han frykter ikke konsekvensene.

Slik skribenten vurderer situasjonen, har Trosten en svært dårlig sak. Anmeldelsen er sløsing med skattebetalernes penger. Politiet bør bruke minimalt med tid på saken. Anmeldelsen er et angrep på ytringsfriheten, en frihet som er viktig for Janos Trosten som er radikal i samiske spørsmål.

Saken kunne vært interessant om Janos Trosten vinklet det hele inn på statsinstitusjonen NRK som uten tvil kan tråkke på en del av dem som finansierer institusjonen gjennom TV-skatt. Den debatten ønsker ikke Janos Trosten, og dermed får han ikke støtte fra Liberaleren.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
13 years ago

Politiet ønsker å stenge NorCan.org – norsk cannabisforum, som er et forum der man diskuterer cannabis og dyrking av cannabis. Omsetning er ikke tillatt på forumet. Allikevel vil altså politiet stenge dette nettstedet. Det må kunne være lov å være uenig med loven, og også diskutere ulovlige emner, uten å bli forfulgt i et demokrati. Også dette bør være beskyttet av ytrnigsfriheten. De ønsker også å forby utstyr for å dyrke cannabis, selv om dette er akkurat det samme man bruker for å dyrke tomater.

Er vi på vei mot en polistat i Norge?

Piris
Piris
13 years ago

Politikere bruker vikarierende argumenter for å kneble ytringsfriheten på de fleste områder ! De kan forby det de ikke liker og sørge for at det går i retning de ønsker ! Politisk inngrep i personlig frihet har en rekke bivirkninger. Lover og regler fungerer ikke !
Moralkrav og pekefingre fra moralister, sosialister, kristendomfundamentalister, og hyklere ( de som er redd for seksualiteten ) om fellessamfunnets hensyn er en parasitt !

Mest lest

Fra arkivet

 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.