Ukategorisert

Forby bæreposer?

Erik Solheim gir ofte inntrykk av å være mer liberal og markedsorientert enn sine partifeller i SV. Med uttrykk for tro på fremtiden, vilje til å ta selvkritikk for sitt partis og sin ideologis feil etc. Men noen ganger overrasker han med å ty til de enkle løsningene; som forbud.

Denne gangen er det plastposer som skal forbys. I helgen kom Bistands- og miljøvernminister Erik Solheim med utspillet, og TV-nyhetene hadde funnet frem til en liten by der dette allerede var gjort for et år siden. Med stort hell.

Dét vi stusser på er hvorfor det er nødvendig med lovforbud mot plastposer. Burde ikke efterspørsel efter miljøvennlige varerer og tjenester hos en miljøbevisst befolkning ta seg av dette?

Ifølge Vårt Land blir biologisk nedbrytbare bæreposter lansert 01.juni iår, av Rimi og ICA. Men COOP derimot, gikk bort fra dette for flere år siden, fordi posene skapte problemer for forbrenning av avfall.

Et lite søk på nettet avslører at det kanskje ikke er noe behov for forbud. Debatten går, og næringslivet leter allerede efter alternativer til plastposen.

Kanskje Solheim burde stole litt mer på markedet, og litt mindre på gamle reflekser?

Tags:

Mest lest

Arrangementer