Ukategorisert

Direktivet innføres med frykt som argument

Avdelingsdirektør Leif Aanensen i Datatilsynet advarte fredag mot at tilhengene av datalagringsdirektivet bruker de groveste former for kriminalitet som finnes, for å argumentere for sine ønsker om øket kontrollnivå.

Nettstedet Datalagringsdirektivet.no avholdt fredag en konferanse om konsekvensene hvis EUs datalagringsdirektiv blir en del av norsk lov.

Aanensen påpekte at henvisningen til grov kriminalitet er en manipulasjonstaktikk for å vekke menneskers følelser og på den måten få dem til å godta hva de ellers ikke ville akseptert ut fra en nøktern bedømmelse av situasjonen og det foreslåtte tiltaket.

Nettstedet digi.no har publisert et referat fra møtet, og du kan lese det her.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer