Ukategorisert

Terrorister på Grünerløkka?

Efter Venstres seminar om datalagringsdirektivet torsdag er det innledningen til Berit Svendsen fra Telenor som har resultert i flest oppslag. Også Computerworld Nettavisen og finner interessante opplysninger.

Computerworld gjengir Svendsens konstatering om at Telenor blir tvunget til å gjøre politiets arbeid hvis EUs datalagringsdirektiv innføres i Norge.

Nettavisen bringer et omtrent like omfattende referat av høringen som Liberaleren gjorde. Overskriften på artikkelen «- Terrorister bør bo på Grünerløkka» tar tak i Svendsen oppfatning av terroristenes evne til tilpasning.

Hvis datalagringsdirektivet blir innført vil Telenor kunne følge IP-adresser og andre nettspor til husveggen, men ikke til den enkelte PC. Dette betyr at f.eks leieboeren din kan bruke dine datalinjer til å surfe på mistenkelige sider på nettet. Du risikerer å bli arrestert.

Et alternativ terrorister kan bruke, er trådløse nettverk. Tettheten av slike er størst på Grünerløkka i Oslo. Også i fremtiden vil denne delen av Oslo kunne være et populært sted å bosette seg.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer