Ukategorisert

Dette var enkelt!

Å stryke på denne testen er flaut, i hvert fall hvis en jobber som journalist der politikk og samfunn er en viktig del av jobben.

Kunnskapstesten Norsk Respons har gjort for arrangørene av Nordiske Mediedager i Bergen i mai, avdekker nemlig til dels grove mangler i allmennoversikten til både journalister og redaktører, skriver VG.

Skribenten tok testen. Den var veldig enkel.

Da undertegnede tok testen var gjennomsnittskarakteren 8 av 10. At mange norske journalister ikke klarer 8 riktige svar er skremmende. Det er skummelt fordi norske journalister har mye makt. Prøv testen du også!

Nå er det ikke bare kunnskap som avgjør om en kan gjøre en god jobb som journalist. Mange andre faktorer teller, fra språk til vinklinger og kontaktflate. Det er likevel et tankekors at 34 prosent av norske journalister, som har politikk, samfunn og økonomi som arbeidsfelt, tror at KS er en fagforeningen for kommuneansatte. Det skal omtrent ikke være mulig å bomme så grovt hvis en jobber med samfunnsspørsmål. Det kan sammenlignes med en mattelærer som ikke vet at 1+1 er lik 2.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Temmelig enkel ja, jeg var et øyeblikk i tvil om USA er fullt medlem av OSSE. Men du verden, de andre spørsmålene var jo på grensen til det banale.

Skamme seg!

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
    Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
  • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
    I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
  • For mye folk er ikke problemetFor mye folk er ikke problemet
    Glem befolkningsveksten. Problemet er for lite og for dyr energi. Og Paul Ehrlich.