Ukategorisert

Dette var enkelt!

Å stryke på denne testen er flaut, i hvert fall hvis en jobber som journalist der politikk og samfunn er en viktig del av jobben.

Kunnskapstesten Norsk Respons har gjort for arrangørene av Nordiske Mediedager i Bergen i mai, avdekker nemlig til dels grove mangler i allmennoversikten til både journalister og redaktører, skriver VG.

Skribenten tok testen. Den var veldig enkel.

Da undertegnede tok testen var gjennomsnittskarakteren 8 av 10. At mange norske journalister ikke klarer 8 riktige svar er skremmende. Det er skummelt fordi norske journalister har mye makt. Prøv testen du også!

Nå er det ikke bare kunnskap som avgjør om en kan gjøre en god jobb som journalist. Mange andre faktorer teller, fra språk til vinklinger og kontaktflate. Det er likevel et tankekors at 34 prosent av norske journalister, som har politikk, samfunn og økonomi som arbeidsfelt, tror at KS er en fagforeningen for kommuneansatte. Det skal omtrent ikke være mulig å bomme så grovt hvis en jobber med samfunnsspørsmål. Det kan sammenlignes med en mattelærer som ikke vet at 1+1 er lik 2.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
13 years ago

Temmelig enkel ja, jeg var et øyeblikk i tvil om USA er fullt medlem av OSSE. Men du verden, de andre spørsmålene var jo på grensen til det banale.

Skamme seg!

Mest lest

Fra arkivet

 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Dagene da kampen om Norges styreform ble taptDagene da kampen om Norges styreform ble tapt
  I 1905 valgte ca 80% av de stemmeberettigede prins Carl av Danmark til konge.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?