Ukategorisert

Vinlotteri er ulovlig

Det er mange bedrifter og organisasjoner som bryter alkoholloven gjennom å arrangere såkalte vinlotteri.

Det er § 8-6 og § 8-6a som er problematisk for alle som arrangerer interne lotteri på arbeidsplassen. Alkoholloven skisserer at det er forbud mot bruk av alkoholholdig drikk som gevinst eller premie. Det er i tillegg forbudt å dele ut alkoholholdig drikk til forbruker i markedsføringsøyemed.

De fleste gjennomfører sine aktiviteter uten at det blir offentlig kjent at alkoholloven brytes. Så heldig var ikke Ongajoksetra. Denne bedriften har fått skriftlig advarsel for å bryte den hellige loven.

I vinter gjennomførte Line Ottem på Ongajoksetra en vinterlyskampanje. Premien var en kasse med god italiensk vin. Bedriften la planer for en ny kampanje i vår, helt til ledelsen skjønte at vinpremien brøt med paragrafer i alkoholloven. Vårkampanjen er avlyst, og Ongajoksetra har fått advarsel fra Alta kommune.

Ler mer om saken i Finnmark Dagblad.

alkoholloven bør liberaliseres. Hva som brukes i premie i en kampanje eller i et lite lotteri, er en sak for arrangørene/eierne av kampanjen, ikke for kommunene. Det er synd Ongajoksetra måtte avlyse vårkampanjen, men det er bra at de mange vinlotteriene som arrangeres overlever fordi ikke alt kan kontrolleres ned til den minste detalj.

Tags:

Mest lest

Arrangementer