Ukategorisert

Demonstrerer for flaggfrihet

Flere forskjellige organisasjoner skal delta i en demonstrasjon mot 17. mai komiteen i Oslo. Det reageres sterkt på komiteens avgjørelse om å si nei til bruk av andre flagg i 17. mai toget enn det norske, det samiske og FN-flagget.

Demonstrasjonen skjer på initiativ fra AUF i Oslo. Ifølge rapportene har flere kommet til, blant annet Unge Venstre, SU, RU og Agenda X.

Boye Bjerkholt, internasjonal leder i Unge Venstre, sier til Unge Venstres nettsted at det er skuffende at Unge Venstre er det eneste av de borgerlige ungdomspartiene som er med, men er glad for at så mange organisasjoner har klart å mobilisere på kort varsel. Han håper at det vil bli en fargerik demonstrasjon med mange forskjellige flagg foran rådhuset, torsdag 24. april klokken 16:45.

Per Aage Pleym Christensen, Liberaleren redaktør, har allerede skrevet en artikkel om flagg og 17. mai.

Også i komiteen er det bråk. I forsvar for norsk nasjonalisme og selvgodhet, har Maziar Keshvari trukket seg fra vervet i 17. mai komiteen fordi ordfører Fabian Stang har nektet på at det finnes et forbud mot å ha med seg flagg fra andre land. NRK.no har mer om bråket i Oslo.

Mest lest

Arrangementer