Ukategorisert

Alkoholforsker: Liten eller ingen effekt

Det er ingen ting som tyder på redusert alkoholkonsum dersom en kommune strammer inn salgstiden for øl i butikkene. Likevel er det flere kommuner som vurderer innstramninger.

Sist ute er ”OL-byen Tromsø”. Tromsø Arbeiderparti går inn for å redusere salgstiden for øl i butikk med to timer, og mener det skal senke forbruket. Dermed vil det bli forbudt å selge øl etter klokken 18 på hverdager og klokken 16 på lørdager i Tromsø, hvis Arbeiderpartiet får flertall for sitt forslag.

Det er sjelden Liberaleren er enig med Sirus, Statens institutt for rusmiddelforskning. Alkoholforsker Ingeborg Rossow tror ikke redusert salgstid i butikk vil gi stor effekt, og hun viser til en undersøkelse på 80-tallet med lørdagslukket utsalg. Det ga ikke dramatiske endringer i forbruket, sier hun til Finnmark Dagblad.

Det må være lov å spørre hvorfor politikerne skal opptre som formyndere når lite tyder på at de når målsetningen gjennom innstramninger. Alkoholkonsumet kommer ikke til å gå dramatisk ned i Tromsø med redusert salgstid i butikkene. Det eneste Arbeiderpartiet oppnår er redusert frihet, både for borgerne og næringsaktørene.

Mer om forslaget til Tromsø Arbeiderparti i Kommunal Rapport.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gunnar Andreassen
14 years ago

Dette vil bare gjøre at folk kjøper ølet tidligere på dagen eller at de går på polet istedenfor. Tullete.

Piris
Piris
14 years ago

Jeg har sluttet å tro på politikere ! De er for mye maktkåte !

trackback
12 years ago

Xanax during pregnancy….

Xanax overnight. Xanax no prescription. Xanax prescription. Xanax….

Fra arkivet