Ukategorisert

Stor pressefrihet i Norge

Til tross for forbud mot blant annet politisk TV-reklame blir Norge regnet som et av de landene i verden med størst pressefrihet, ifølge rapporten fra Freedom House.

I noen land i verden er pressefriheten bedret det siste året I andre land er det blitt mye verre. I praksis har pressefriheten gått ett skritt fram og to tilbake i verden, skriver Vårt Land i sin omtale av rapporten.

Landene i Vest-Europa har størst pressefrihet. I denne regionen er det Portugal, Malta og Tyrkia som blir rangert som delvis fri i rapporten. Ifølge Freedom House, har pressefriheten gått mest tilbake i det som var Sovjetunionen og Sentral- og Øst-Europa.

Det er hyggelig at Norge scorer høyt i rapporten, men alt er ikke perfekt. Norge har betydelig pressestøtte og konsesjonsordninger på radio- og fjernsynskanaler. I tillegg har politikerne med stort flertall forsvart en rekke forbud, blant annet forbudet mot politiske TV-reklame.

Tags:

Mest lest

Arrangementer